El Valencia Basket, amb una excepcional actuació de Bojan Dubljevic, va guanyar el segon assalt de la final de la lliga Endesa en imposar-se al Reial Madrid. Un triomf que empata la final i atorga el factor pista al conjunt valencià abans de jugar dos partits a la seva pista, dimecres i divendres.

Tot i que els dos equips van sortir amb la intenció de controlar en defensa, el València va obrir forat ràpid: 4-13 en poc més de quatre minuts després dels triples de Sikma i Rafa Martínez. I les alarmes madridistes es van acabar d'encendre quan els visitants es van situar amb un 10-21.

La reacció madridista arribada de la mà de Nocioni, que va aportar caràcter, i dels punts de Llull, màxim anotador del partit amb 22. A poc a poc, el Madrid es va acostar en el marcador, tot i que el València encara es va tornar a escapar i va arribar amb avantatge al descans (41-43).

A la represa, una cistella de Llull situava el Madrid per davant en el marcador (47-46). Però en aquest moment emergia Dubljevic per liderar un parcial a favor dels valencianistes (47-52). Era un segon avís del conjunt taronja, al qual els locals tornaven a respondre avançant-se en el marcador per tancar el tercer periode (64-61).

Arribat a aquest punt, el Madrid semblava més llençat cap a la victòria, amb un València esgotat. La història del primer partit es podia tornar a reperir. Però un triple de Diota va igualar el marcador i cinc punts seguits de Dubljevic avançaven el València (66-69).

Nocioni va sortir de nou al rescat, amb un triple des de la cantonada. Però el València va aguantar l'accelerada i es va defensar amb ungles i dents. Poc després, una antiesportiva de Llull permetia als homes de Pedro Martínez obrir una escletxa (73-78). Es va refer el Madrid fins a empatar a 79), i llavors va arribar el moment clau.

Dubljevic, fonamental en els moments calents del partit, va anotar una cistella impossible i Llull va fallar en la rèplica. Llavors, dos rebots en atac, de Will Thomas i Sastre, van evitar un disgust al València, que va segellar una victòria clau en la sèrie.