Espanya va sumar ahir tres punts essencials (1-2) per mantenir la batalla amb Itàlia per la primera posició del seu grup, que dóna accés directe al Mundial de Rússia sense haver de passar per la repesca. Tots dos equips estan empatats a 16 punts, ja que ahir els transalpins van derrotar el dèbil Liechtenstein per 5-0 i es jugaran el liderat el proper 2 de setembre al Bernabéu. Després d'aquell enfrontament, només en quedaran tres per cloure la fase de classificació.

Ahir, Espanya ho va tenir molt fàcil a la primera part. Silva va avançar el seu equip al quart d'hora de joc després d'una bona maniobra a l'àrea en aprofitar una passada de Jordi Alba. Gairebé un quart d'hora més tard, una gran combinació hispana va acabar amb una passada de la mort d'Isco que va aprofitar Diego Costa.

Espanya, amb cinc centrecampistes, va poder fer més gols, sobretot mitjançant Piqué a pilota parada, però l'entrada del local Elmas va revolucionar el joc macedoni i Ristovski va retallar la diferència amb un xut fortíssim en un contraatac. Els balcànics van tenir deu bons minuts i fins i tot Nesterovski va tenir una bona arribada per empatar, però Espanya va tornar a prendre aire i va salvar els tres punts. També en el mateix grup, Albània va vèncer Israel (0-3) i va deixar els hebreus sense possibilitats.

De la resta de grups va destacar el triomf a última hora d'Islàndia sobre Croàcia (1-0). Tots dos equips tenen 13 punts i els segueixen Ucraïna i Turquia, que ahir van vèncer Finlàndia (1-2) i Kosovo (1-4). Al grup I, Sèrbia va igualar amb Gal·les (1-1) i comparteix el liderat amb Irlanda, que no va poder passar de l'empat a casa amb Àustria (1-1).