Mentre espera el desenllaç del serial de l'ACB, la gran incògnita del bàsquet estatal aquest estiu, l'ICL Manresa treballa per resoldre una equació particular: quina serà la seva estructura esportiva a partir de la propera temporada. I de moment, el club ha decidit aïllar una incògnita i resoldre-la de manera expeditiva: farà un entrenamat tècnic que valdrà tant per l'ACB com per la LEB Or, en cas de descens de categoria.

Fa un mes i mig semblava que s'acabava el món si l'ICL perdia la categoria. «Si baixes a la LEB, no saps quan te'n sortiràs», deia el passat 2 de maig l'encara president, Jaume Arnau. «Fem això sabent que Manresa mai més tornarà a tenir ACB en el 99,99% de probabilitats?», es preguntava el conseller Fèlix Salido sobre acceptar ser un club de la LEB Or.

Ara, però, davant la possibilitat que pujar i baixar de l'ACB s'abarateixi, al Nou Congost pensen en fer una estructura esportiva que doni fruits si el Bàsquet Manresa es converteix en un club ascensor. La prioritat és construir un nou model que permeti treure jugadors de la casa que donin rendiment al primer equip i que generin rèdits econòmics quan abandonin el club.

En aquest sentit, als despatxos del Congost encara recorden com a l'última plantilla LEB (temporada 2006-07) hi havia jugadors com Sergi Llull, Rafa Martínez o Guillem Rubio, els protagonistes dels últims grans traspassos de l'entitat els anys següents: uns 100.000 euros per l'ara base madridista, 300.000 per l'escorta santpedorenc i 400.000 pel pivot egarenc.

A l'actual plantilla manresana, o a cavall del planter i del primer equip, hi ha diversos jugadors de gran futur. Jugadors que encara són tendres per a l'ACB però que a la LEB podrien tenir un paper més destacat. I en tot cas, són en quin es confia per construir aquest projecte de futur: són els pivots africans Jordan Sakho, Deng Mayot i Ahmed Khalaf, i l'exterior gironí Guillem Jou.

Pere Romero, a Treviso

Una de les cites imprescindibles per veure joves talents és l'Eurocamp de Treviso: una trobada de joves talents europeus abans del draft de la NBA. Allà s'hi reuneixen represetants i responsables esportius d'equips dels dos costat de l'Atlàntic. I també hi era Pere Romero, fins ara director esportiu del Bàsquet Manresa.

El futur de Romero al club encara és una incògnita: es dóna per fet que cedirà el seu lloc a Román Montañez. Però davant d'aquesta intenció del Bàsquet Manresa de reforçar la seva estructura, Romero podria assumir un paper més impotant en el bàsquet base, al costat de Nasi Perramon. Unes novetats que es podrien anunciar aquesta setmana.

Singla reforça l'executiva

Jaume Arnau va anunciar que deixava la presidència en aquest moment perquè en el club no hi hauria un buit de poder: les regnes quedaven en mans del consell executiu, que ara s'ha reforçat amb l'entrada de Jordi Singla, que és a les quinieles per convertir-se en el relleu d'Arnau.

L'exjugador del Bàsquet Manresa, amb la samarreta retirada al sostre del Nou Congost, ja ha assistit a diverses de les reunions de treball que han fet els consellers Fèlix Salido, Marc Bernadich, Josep Sáez, Josep Porras, Montse Seubas i Albert Cots.