El Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) del Bages van cloure la temporada 2016-17 amb una nova edició de la seva tradicional festa de final de curs al Nou Congost. Una temporada especial pel Consell Esportiu del Bages (CEB), ja que ha estat l'any de la implantació, des de principi de curs, del programa per als valors i joc net, conegut com a CEB-NET.

El projecte, posat en pràctica des del març de l'any anterior, ha tingut una resposta «molt positiva» durant la temporada, segons assegura el president del consell bagenc Pepe Empez. «Els resultats d'aquest programa de valors han estat tot un èxit. Ens han permès fer un primer pas en la cerca d'un esport més sa, útil i just per als nostres nens i nenes» assegurava Empez en la cerimònia de tancament de temporada

La cloenda va tenir lloc ahir al matí i va tenir la presència de 30 escoles i entitats que es van repartir els prop de 80 guardons. Uns premis que van ser lliurats pel mateix president Pepe Empez, Mercè Rosich, vicepresidenta del consell i regidora d'inclusió social de l'Ajuntament de Manresa, i Santi Llopart, membre de la junta directiva del CEB. Mario Carballar, secretari tècnic del consell, va tornar a dirigir una gala en la qual el programa de valors i el joc net van ser novament els protagonistes.

Un èxit amb canvis

Després d'una primera fase de prova l'any passat, el programa ha vist la llum des de principi de temporada a l'esport comarcal bagenc. El consell ha inclòs algunes modificacions amb l'objectiu de simplificar les tasques de gestió a les escoles i clubs. En aquest sentit, Carballar explica algunes de les novetats del programa com, per exemple, que els pares i mares (tutors de grada) podien fer les seves valoracions a través d'una aplicació mòbil. «Pensem que és una novetat molt important perquè simplifica les tasques, permet més immediatesa i els resultats són més fidels, ja que l'any passat, en fer-ho de manera conjunta, els resultats expressats no eren del tot reals» assegura Carballar.

Pel que fa a la gala d'ahir al Congost, aquesta arrencava amb el lliurament dels guardons al concurs cultural que premiava les millors propostes de dibuix, pintura i mascota.

A continuació, s'iniciava l'entrega de premis al programa de valors CEB-NET i per acabar es van lliurar els premis a la competició esportiva per equips, entre les categories mini, prebenjamí, benjamí, aleví i infantil-cadet de les diferents disciplines esportives: futbol sala, futbol 7 i voleibol. Enguany, el bàsquet no ha tingut representació en l'esport escolar del Consell Esportiu del Bages per la manca d'equips.

En l'edició del proper dilluns, Regió7 publicarà les fotografies de tots els conjunts i els grups que han estat premiats en aquesta edició de la festa de cloenda dels Jocs de la comarca del Bages.