El Futbol Club Barcelona demanarà aquesta mateixa setmana al jutjat d'instrucció número 7 de la capital catalana l'arxiu del cas dels columbaris després de la declaració que va dur a terme ahir el president de l'entitat, Josep Maria Bartomeu.

La querella la va interposar José Huertes, administrador de l'empresa Giem Sports, amb la qual el FC Barcelona va signar un contracte l'any 2012 per a la gestió de 60.000 columbaris als voltants del Camp Nou. Huertes acusa d'estafa el Barça i el seu president, Josep Maria Bartomeu, perquè van signar aquest contracte sabent, presumptament, que era d'impossible compliment perquè no tenien llicència municipal per poder acollir un espai memorial. L'actual administrador de Giem Sports estima en uns quinze milions d'euros els diners que l'empresa ha deixat de percebre per aquesta operació.

El representant de l'entitat blaugrana, Román Gómez Ponti, va presentar ahir, en la instrucció, el contracte entre les dues parts, on apareix, en una de les clàusules, l'obligació de Giem Sports d'ocupar-se de la tramitació de la llicència urbanística, com a especialista en columbaris. Així mateix, va lliurar com a prova un cor-reu electrònic de final del 2016, que demostra que els administradors de Giem Sports es donaven per informats dels problemes amb la llicència dels columbaris i les negociacions del FC Barcelon amb l'Ajuntament per modificar el pla general metropolità.

Aquesta modificació del pla urbanístic era necessària per tirar endavant l'Espai Barça, que incloïa la reforma del Camp Nou i un canvi d'ús a la zona que, en principi, havia d'acollir els columbaris. Ponti també va denunciar, davant del jutge, que la part querellant havia demanat al club tres milions d'euros a canvi de retirar la querella.