Fins a sis atletes de les nostres comarques es van proclamar campions d'Espanya amb la selecció catalana en l'estatal que es va dur a terme a Ciudad Real. En categoria masculina hi van prendre part Jordi Yoshinori Matsuoka i Marc Sánchez, del CA Igualada Petromiralles, mentre que en la femenina ho van fer Marina Guer-rero, Mar Juárez, Laura Bou i Laia Solà, totes quatre integrants de l'Avinent CA Manresa. L'equip femení català va obtenir un total de 582 punts i va superar Madrid, que va ser segona amb 519, i Andalusia, tercera amb 501.

Individualment, Yoshinori va ser tercer en salt de llargada, mentre que Sánchez va acabar cinquè en alçada. Pel que fa a les manresanes, la més destacada va ser la juvenil Laia Solà, que va contribuir a la segona posició del quartet català amb un excel·lent registre de 46''34. A més, va córrer la prova extra dels 100 metres llisos amb uns brillants 12''36. Per la seva banda, la banyolina Marina Guerrero va finalitzar tercera en la prova dels 3.000 obstacles, amb un temps de 10'52''22. La marxadora Mar Juárez va ser cinquena en els 5.000 metres marxa, amb un registre de 23'51''58. Finalment, la vallesana Laura Bou va acabar en desena plaça en els 400 metres llisos, i va aturar el cronòmetre en 56''59.

Però hi va haver més atletes de l'Avinent que van prendre part a l'estatal amb la resta de seleccions autonòmiques. Àngela López (Illes Balears) va imposar-se en la seva sèrie dels 400 tanques i va ocupar la sisena posició global. Blanca Garcia (Madrid) va finalitzar vuitena en javelina, amb un llançament de 37,67 metres. La saltadora Sofia Zorrilla (Castella-la Manxa) va acabar dotzena en alçada,en superar els 1,65 metres. Finalment, Marina Petkova (Illes Balears) va ser tretzena en els 1.500 llisos, amb un registre de 4'48''93.

Manzano, bronze en cadets

El cap de setmana passat també es va disputar el campionat d'Espanya cadet per autonomies a Llorca (Múrcia), en el qual les atletes de l'Avinent CA Manresa Bethelhem Manzano i Judith Devers es van proclamar campiones amb la selecció catalana femenina, que va obtenir un total de 259 punts, davant d'Andalusia, segona amb 251, i de Castella i Lleó, tercera amb 239. Individualment, Manzano es va penjar la medalla de bronze en la prova dels 1.500 metres obstacles, en la qual va fer un registre de 5'07''17, que va ser la millor marca personal i el rècord cadet de l'entitat. Per la seva banda, Devers va finalitzar quarta en la seva sèrie dels 100 tanques, i va acabar ocupant l'onzena posició global.

En categoria masculina, el combinat català, amb l'atleta del CA Igualada Petromiralles Aitor Caldito a les seves files, va acabar com a subcampió estatal. Individualment, Caldito es va imposar en triple salt i va formar part del relleu de 4x100 metres, i va finalitzar en la sisena plaça.