Va néixer el 2015 amb 5 nens i ara ja en són gairebé 50. En dos anys, l'escola de ciclisme Bike Kids s'ha consolidat plenament a Manresa i s'està obrint a la comarca com a una opció esportiva més per als nens i nenes de 3 a 12 anys.

Bike Kids va començar a l'Ateneu Les Bases però per necessitat d'espai, aquest curs passat, es va traslladar al Cube. Els seus responsables són Albert Bellès i Dani Oltra. Bellès comenta que «vam crear aquesta escola per omplir un buit i perquè els nens tinguessin una altra especialitat per practicar, a més a més del futbol i el bàsquet. No només és ensenyar a anar amb bicicleta sinó que els joves també aprenen les tècniques de l'equilibri, de la frenada, etc. I a més, tot això s'aprèn jugant».

La idea d'aquesta escola de ciclisme és sigui un extraescolar més. Per això «també ensenyem en diferents col·legis, com el Riudor de Santpedor, i des del proper curs al Joncadella i el Collbaix de Sant Joan de Vilatorrada», diu Albert Bellès. La modalitat de Bike Kids és la bicicleta de muntanya. «Els més petits practiquen en un espai al mateix Cube i amb els més grans anem a fora, en llocs on no hi ha transit».

Oficialment, Bike Kids no es considerada encara per la federació escola de ciclisme perquè «durant un temps s'han de fer activitats fins a arribar a l'oficialitat. Estem fent els passos per ser escola. Per tota aquesta nostra zona no n'hi ha cap», afegeix Bellès, que té clar que «volem créixer i preparar futurs corredors per competir, tot i que aquesta no és el principal objectiu. En agradaria, això sí, que el Bellès Team tingués el seu propi planter. D'entrada, no els volem inculcar la competició perquè es podrien cansar abans d'hora, però sí que si a algun dels nostres alumnes li veiem possibilitats, li enfocarem el camí».

La Bike Kids ofereix servei de bicicletes a tots els seus esportistes. «Comencem amb bicicletes sense rodetes ni pedals i després ja passem als pedals. Als col·legis, cada alumne es porta la seva. Cal tenir en compte que als pobles molts nens i nenes a partir dels set anys van a escola amb bicicleta».

L'escola de ciclisme de Manresa funciona pràcticament cada dia laborable a la tarda durant el curs escolar i disposa d'un bon nombre de monitors per poder reduir els grups d'aprenentatge segons el nivell i l'edat. Les inscripcions per al curs que ve es poden fer a la botiga Tomàs Bellès o també al Gimnàs Cube.