L'atleta berguedà de disset anys Toni Baños va aconseguir fer realitat ahir l'objectiu d'entrar a la final dels 2.000 metres obstacles dels mundials d'atletisme que es disputen a Nairobi (Kenya).

Baños va quedar en vuitena posició de la seva semifinal amb un registre de 6.13.28 i es va classificar amb el quinzè millor temps dels quinze participants a la final. L'altra sèrie va anar més lenta i això va propiciar que es pogués classificar per registres.

Els atletes africans, com era d'esperar, van dominar les sèries i s'espera que també es juguin la victòria a la final. El triomf en la semifinal de Baños va ser per a l'etíop Alemu Kitessa, amb un registre de 5.49.79, que va superar el kenyà Cleophas Meyan i el turc Murat Yalçinkaya. En l'altra sèrie, el triomf va correspondre al kenyà Leonard Bett, que va passar davant de l'etíop Girma Diriba i del turc Anit Kalayci. L'altre atleta català participant en les semifinals, Àlex Salas, va quedar fora de combat amb un temps de 6.25.07.

La final és previst que es disputi demà a les cinc i deu minuts de la tarda. Davant de la competència, és complicat que Baños pugui accedir a un lloc entre els vuit primers, però ja ha complert els seus objectius.