Manresa viurà el millor futbol sala a final d'agost i a principi de setembre. El Trofeu les Codines, dos amistosos del Catgas Energia i la final a quatre de la Copa Catalunya asseguren un cartell de luxe als pavellons del Pujolet i del Nou Congost abans d'iniciar-se la temporada oficial. Pel que fa al tradicional trofeu del Manresa Futbol Sala, que compleix la 39a edició, el rival mantindrà el nivell dels dar rers anys amb la visita del Puertollano Deportes Zeus, equip de Segona Divisió, dirigit pel tècnic català Marlon Velasco. Aquest partit està programat per al divendres 1 de setembre a les vuit de la tarda al pavelló del Pujolet. L'enfrontament servirà de presentació de la plantilla 20017-18 de l'Eternam Manresa FS. Una formació que té un objectiu clar el proper curs, buscar l'ascens a Segona Divisió, l'abans anomenada Divisió de Plata, categoria en la qual ja va jugar el conjunt bagenc fa diverses temporades.

L'Eternam Manresa FS, com es denominarà l'equip la propera campanya, dirigit per quarta temporada consecutiva per Jordi Rozas, s'ha reforçat a consciència per buscar el títol al grup 3 de Segona Divisió B, el que li donaria dret a disputar la promoció d'ascens. L'incorporació més cridanera és la de Carlos Corvo. El manresà ha jugat en molts equips de Primera Divisió i també a l'estranger. El seu darrer club ha estat el Catgas Energia, i ara, després d'acomiadar-se com a professional, vol tancar la seva carrera com a jugador a casa, en la que serà la seva tercera etapa al Manresa FS (hi ha jugat a Plata i a Segona B). L'equip també s'ha freforçat amb Pau Albacete, que arriba del Sala 5 Martorell, Daniel Fernández, que estava a La Unión, i David Muñoz, que retorna a l'equip. Continuen els porters Adil Daali i Aleix Dalmau, Carles Lavado, Alejandro Ramírez, José Antonio 'Josan', Antonio Cortés 'Gordillo', Marc Fernández i Said Nour.

El Trofeu les Codines és una organització del Manresa FS per la qual hi han passat clubs de molt prestigi, com el FC Barcelona, el Catgas Santa Coloma i el Polaris Cartagena, entre altres. Aquest trofeu porta el nom de l'origen del Manresa FS i del barri on va ser fundat, les Escodines. «Batec a batec» és el lema d'un club que confia en què el curs que ve serà històric per al futbol sala de Manresa en un intent de despertar la passió de la ciutat i il·lusionar la ciutat i la resta de la comarca del Bages amb el futbol sala.

Si el dia 1 de setembre està programat el Trofeu les Codines, el dia abans i el de després també hi haurà futbol sala de màxim nivell a Manresa. I és que el Catgas Energia, equip de Primera Divisió, jugarà al Pujolet dos partits de pretemporada. El primer, el dijous 31 d'agost davant el mateix Puertollano (20 h) i el dissabte 2 de setembre contra l'Osasuna Magna, de Primera Divisió.

Les entrades per a cadascun dels tres partits anunciats serà de 5 euros. També hi ha la possibilitat de poder aconseguir una oferta per presenciar els dos amistosos i el Trofeu les Codines al peu de 10 euros.