Roger Federer buscarà demà el seu vuitè títol de Wimbledon i el dinovè de gran eslam, tot i que abans haurà de superar el bon estat de forma i la potència del servei del croat Marin Cilic. Els dos favorits es van classificar en les semifinals disputades ahir, en què el balcànic va haver de remuntar un set d'avantatge al nord-americà Sam Querrey i el suís va vèncer el txec Tomas Berdych sense cedir cap set.

En el primer partit, Marin Cilic va fer servir el seu cop de dreta per derrotar un Querrey que va plantar cara per 6-7, 6-4, 7-6 i 7-5. És el primer croat que arriba a la final des de Goran Ivanisevic, el 2001. Els 25 serveis directes del balcànic van ajudar-lo molt a capgirar la situació i a mantenir-se més encertat en els instants decisius dels darrers sets. Després del partit va manifestar que «ha estat una dura batalla, d'un gran nivell. Ell m'ha obligat a jugar un bon tennis».

Per la seva banda, Roger Federer arriba a la final sense perdre cap set en tot el campionat, tot i que ahir va haver de patir en alguns d'ells per superar Berdych. Va guanyar els desempats dels dos primers, tots dos per 7-4, i va endur-se el tercer per 6-4. Després va dir que «em sento privilegiat de ser a una altra final. Gairebé no puc creure que torni a ser real».

Muguruza busca la glòria

Abans de la final masculina, avui es jugarà la femenina, a partir de les tres de la tarda, entre Garbiñe Muguruza i Venus Williams. Seria el primer Wimbledon per a la basco-veneçolana.