Amb llàgrimes als ulls, Roger Federer va aixecar el seu vuitè Wimbledon davant d'una catedral rendida a la llegenda suïssa. Federer va imposar-se en tres sets (6-3, 6-1 i 6-4) davant d'un lesionat Marin Cilic. Amb aquest títol, el tennista suís es va convertir en el jugador que més vegades ha guanyat aquest Grand Slam, i el més veterà d'aconseguir-lo, després de superar Cilic en una hora i 41 minuts. Aquest cop, però, Federer va sumar el títol sense cedir ni un set, després que els anys 2006 i 2008 quedés a punt d'aconseguir-ho.

Un servei directe, el vuitè del partit, va servir perquè Federer tanqués el marcador i sumés el dinovè Grand Slam de la seva carrera. Amb aquesta victòria, el suís va trencar la igualtat que tenia amb el britànic William Renshaw, home rècord de Wimbledon, i amb l'americà Pete Sampras, amb set títols. A Cilic, campió de l'Obert dels Estat Units el 2014, el va perjudicar una lesió a la planta del peu esquerre, motiu pel qual va plorar desconsoladament al final del tercer joc del segon set.

Semblava que el croat es retiraria del torneig, però va saltar de nou a la pista central de Londres davant d'una gran ovació del públic local.

Una final curta

La final va ser la més curta en joc des que l'australià Lleyton Hewitt es va imposar el 2002 davant l'argentí David Nalbandian per 6-1, 6-3 i 6-2. Tot feia preveure que Marin Cilic abandonaria la final 45 minuts després de començar, quan va demanar la presència del seu fisioterapeuta per problemes físics. Tot i prendre's unes pastilles per reduir el dolor, la retirada del tennista croat semblava imminent, però el campió de l'Obert dels Estats Units, primer d'aquesta nacionaltat d'arribar a una final des de Goran Ivanisevic el 2001, es va aixecar i va sortir a jugar malgrat saber que tenia molt poques possibilitats de guanyar.

El croat, que s'havia plantat a la final amb 130 serveis directes, tan sols va aconseguir-ne cinc davant Federer, i va cedir cinc vegades el seu servei.

Una autèntica llegenda

Amb aquesta victòria, el suís Roger Federer va sumar el seu segon Grand Slam de la temporada després de superar Rafa Nadal en la final de l'Obert d'Austràlia el gener. El suís ha sumat tres títol més aquest any, amb la consecució del Màster 1.000 d'Indian Wells i Miami i el seu novè títol a Halle. Amb aquests cinc títols ja n'acumula un total de 93 en tota la seva carrera esportiva.

Federer, de 35 anys i 342 dies, s'ha convertit en el jugador més veterà en la història del tennis de guanyar a Wimbledon. El tennista suís recuperarà aquest dilluns la tercera posició de la llista mundial, per primer cop des de l'agost de l'any passat, i se situarà darrere del britànic Andy Murray i del manacorí Rafa Nadal.