La selecció espanyola sub-20, entrenada per l'extècnic manresà Ibon Navarro, va derrotar ahir Itàlia i ja ha sumat dues victòries en els dos primers partits de l'europeu de la categoria que es disputa a Creta, i avui es juga amb Sèrbia (20.15 h), també invicta, acabar la fase de grups com a líder.

El combinat estatal, on també hi és com a assistent el nou entrenador de l'ICL Manresa, Aleix Duran, va derrotar Itàlia amb un gran partit del pivot Marc Martí, del Saragossa, que aquesta temporada ha jugat cedit al Lleida de la LEB Or: 20 punts per a ell. Per la seva part, Guillem Jou, ala de l'ICL Manresa, va sumar 2 punts en els 12 minuts que va disputar ahir.

A més de Martí, van destacar Sergi Garcia, base del Tecnyconta Saragossa que ja ha tingut protagonisme a l'ACB, i Santi Yusta, que el proper curs torna de la cessió a l'Obradoiro i formarà part de la primera plantilla del Madrid.

La selecció estatal va dominar el marcador durant tot el partit, però li va costar distanciar Itàlia. Després d'un quart molt anotador, les defenses es van començar a imposar. Al descans, els nois d'Ibon Navarro només guanyaven per quatre punts (45-41). Un avantatge que van anar ampliant fins als 11 punts finals.

La victòria final de la selecció estatal va ser una petita venjança davant Itàlia, el país que va deixar Espanya fora de la final del Mundial Sub-20 disputat fins fa vuit dies a Egipte. Un campionat que va acabar guanyant Canadà.