L'atleta berguedà de l'Avinent CA Manresa Toni Baños va classificar-se catorzè a la final dels 2.000 obstacles disputada ahir a la tarda en el decurs de la darrera jornada del Campionat del Món juvenil que s'ha celebrat aquests dies a Nairobi (Kenya).

Amb un estadi ple, amb uns 60.000 espectadors que gaudien d'una festa de música, ball i esport, Baños tenia davant seu un repte complicat per la gran qualitat i el potencial de la resta d'atletes participants en la final, molts d'ells africans. El fet que se celebrés a 1.795 metres d'alçada també dificultava encara més les possibilitats del berguedà.

A la final, dominada de cap a peus pels kenyans, hi va haver un ritme frenètic que Baños va tenir dificultats per mantenir. Va arribar a meta amb un temps de 6'15''32. El títol mundial va ser per al kenyà Leonard Bett, que es va imposar amb uns estratosfèrics 5'32''52, seguit del seu compatriota Cleophas Kandie, amb 5'33''07, i de l'etíop Alemu Kitessa, amb 5'42''10.

Sigui com sigui, l'actuació de Toni Baños va ser prou bona, i es va poder classificar per a la final amb un bon registre de 6'13''28, com a vuitè de les semifinals. Com que l'altra sèrie va ser més lenta, Baños es va classificar per temps, i va entrar a la final dels quinze millors atletes del món juvenils en aquesta disciplina dels 2.0000 obstacles, de la qual és l'actual campió d'Espanya.