El nou entrenador del Futbol Club Barcelona, Ernesto Valverde, va negar estar pensant en l'arribada de nous reforços, com el migcampista del PSG Marco Verratti, i va assegurar estar «molt content» amb l'actual confecció de la plantilla. «El club treballa per tenir la millor plantilla, però jo no penso que podem incorporar cap jugador. Lògicament, si després passa, te n'alegres, però jo penso en els que tinc, i treballo amb aquests», va explicar.

En aquest sentit, Valverde va assegurar tenir una «comunicació fluida» amb el secretari tècnic, Robert Fernández, amb qui ahir va comparèixer en roda de premsa a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Però va negar haver-li demanat cap reforç: «Hi ha un intercanvi de parers lògic sobre els jugadors que estem seguint, però demanar-ho a un en concret, encara no». Valverde va admetre que, com a qualsevol entrenador, li agradaria tenir la plantilla tancada com més aviat millor, però sap que «els temps han canviat molt» i que, tal com està el mercat, cal tenir paciència.

«El Barça està atent al mercat. Els jugadors que tenim aquí són molt bons. Ja veurem, durant la pretemporada, el que necessitem», va indicar el preparador extremeny, que tampoc contempla perdre futbolistes com Ivan Rakitic o André Gomes per poder-ne portar d'altres com Verratti: «Són dos jugadors del meu equip i compto amb ells». Aquests primers dies de pretemporada, Valverde està coneixent els jugadors, però creu que encara és d'hora per entrar en valoracions. «Jo també debuto en això. He de conèixer-los bé, relacionar-me amb ells, i això és el que fem», va respondre quan se li va preguntar per la MSN (Messi-Suárez-Neymar).

Menció especial va tenir, això sí, per a Messi. «Entrenant Messi he tingut una sensació d'alleujament. Quan estàs a l'altra banqueta veus que falten jugadors per frenar-lo», va confessar. «Messi és un jugador únic, i el rol que tindrà és el dels últims anys. És clar que la seva presència condiciona l'equip, però en positiu. La nostra idea és que estigui sempre en zones còmodes on pugui participar en la creació, però sempre a prop de la zona de finalització, perquè és aquí on marca la diferència», va precisar el tècnic.

Valverde també va parlar d'Andrés Iniesta, que als 33 anys podria encarar la seva última temporada de blaugrana, perquè encara no ha renovat. «Preocupat per la seva renovació? Fa només tres dies i seria una mica d'hora per preocupar-me. Sobre Iniesta, la meva intenció és que estigui content a l'equip, que hi participi i ens aporti moltes coses. Després veurem com es desenvolupa la temporada, però és un jugador que té un nivell tan alt que és difícil de trobar-ne un altre igual».

Sobre el retorn de l'extrem Gerard Deulofeu, Valverde va reconèixer haver tingut una conversa amb ell, però no li ha promès un protagonisme especial aquesta temporada: «És un jugador del club que pensem que ens podria ajudar, encara que no sabem en quina mesura». Tampoc va voler confirmar si amb el fitxatge del portuguès Nélson Semedo, Sergi Roberto abandonarà definitivament el lateral dret per actuar com a interior, la seva posició natural. «Sergi Roberto va tenir una formació de migcampista, i lluny d'haver de buscar-li un lloc o un altre, per a ell la seva versatilitat és un avantatge més que un inconvenient», va dir per acabar.

Robert nega tenir cap oferta

El secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, va assegurar que el club no ha rebut «cap oferta» per un jugador de la plantilla blaugrana i va indicar que treballa per reforçar l'equip, cosa que passa per portar algun futbolista més, no per vendre el que ja té. «La nostra intenció no és perdre jugadors, al contrari. Si tenim l'oportunitat de millorar amb alguna adquisició, evidentment que ho farem», va apuntar en la roda de premsa.

Robert Fernández també va confirmar que es busca un jugador per reforçar la medul·lar, i va argumentar que «l'ideal seria que pogués jugar en les tres posicions del mig del camp. Si jugués només en una posició, crec que això dificultaria els minuts que podria tenir al nostre equip».