Les investigacions a Ángel María Villar i el seu fill daten del 2016 arran d'una denúncia formulada pel Consell Superior d'Esports a partir de la irregularitat en la celebració de partits amistosos. El president de l'organisme, José Ramón Lete, va explicar ahir que «totes les situacions que coneixem, per indicis o irregularitats, les posem a disposició de les persones competents. La prudència i la cautela no són incompatibles amb la màxima contundència quan es coneixen fets que poden haver estat possibles delictes. És la nostra obligació fer-ho i seguirem fent-ho».

De fet, tant el Consell Superior d'Esports com la Lliga de Futbol Professional fa anys que mantenen un litigi amb la federació i amb Villar. En les darreres eleccions, es van posar de banda de l'altre candidat, Jorge Pérez, però no se'n van sortir.

Gaspart, president?

I davant de tot aquest escàndol, ahir va reaparèixer Joan Gaspart. L'expresident del Barça encara és directiu de la federació, en concret vicepresident, i podria ocupar el càrrec de manera interina. En una entrevista a RAC-1, Gaspart va dir que «tinc una bona opinió de Villar i crec que és una bona persona, però la justícia haurà de dir si tinc raó o no. Espero i desitjo pel bé del meu amic que aquestes coses no siguin certes».