El corredor britànic Chris Froome (Sky) va convertir-se ahir en el virtual guanyador del Tour de França després d'obtenir la tercera plaça en la decisiva contrarellotge de 23 quilòmetres disputada a Marsella. El polonès Maciej Bodnar, del Bora, va sorprendre els favorits i va demostrar el seu potencial en una contrarellotge que no va ser gens fàcil. El colombià Rigoberto Urán (Cannondale) va pujar al segon lloc de la general després de superar el francés Romain Bardet (AG2R), que no va tenir el seu millor dia. El basc Mikel Landa es va quedar a tan sols unsegon de pujar al podi dels Camps Elisis.

El gregari de Chris Froome, l'espanyol Mikel Landa, va quedar-se a les portes del podi final per només un segon de diferència. El ciclista basc es mostrava content i, malgrat tot, afirmava que aquest Tour suposa «un pas per guanyar confiança i ser líder en les carreres grans». En la lluita per al mallot groc, no va haver-hi color i el britànic Chris Froome va complir tots els pronòstic i va assegurar-se vestir de líder per quart cop, en l'última etapa, avui a París. Froome, que no ha aconseguit cap victòria a la ronda gala, va comentar que no era cap frustació per a ell: «El Tour es el Tour, són tres setmanes i el més important és arribar líder al final».

Urán puja al segon lloc

Rigoberto Urán va convertir-se en el segon colombià que obté el segon lloc del Tour després de Nairo Quintana. Urán va disputar una gran contrarellotge i va aprofitar l'etapa per superar el francès Bardet, que tan sols el guanyava per 6 segons. «Ha estat un Tour massa bo per a mi, he guanyat una etapa. Acabar segon es el més important de la meva carrera esportiva», va dir el ciclista de Cannondale, que acabarà la ronda gala a 54 segons del guanyador. La cara dolenta de la jornada la va protagonitzar l'ídol local, Bardet.

El ciclista de l'AG2R va perdre la segona posició del podi i va salvar un sol segon de diferència la tercera plaça final. «Estic vuit, esgotat, ho he donat tot en les 21 etapes del Tour, avui no em trobava bé», va senyalar el cap de files del conjunt francés.

Bardet no va poder defensar la segona posició aconseguida en la passada edició del Tour. Alberto Contador va disputar una excel·lent etapa i va aconseguir superar a la classificació general el francès Warren Barguil per poder finalitzar en la novena posició.

Avui s'acabarà, després de tres setmanes molt intenses, un Tour de França molt igualat. El ciclistes completaran els 103 quilòmetres de la darrere etapa amb final al circuit dels Camp Elisis de París.