Per fi es va fer el sorteig de la lliga de Primera Divisió, i no va estar exempt de polèmica. A part de les demandes d'equips com el Vila-real o l'Atlètic de Madrid, que han demanat jugar els dos primers partits a fora de casa, el problema va arribar quan es va saber que el partit de la 17a jornada de lliga entre el Reial Madrid i el Barça, el primer clàssic de la competició, serà el proper 20 de desembre. La data és només quatre dies més tard de la final del mundial de clubs, que presumiblement jugarà el conjunt blanc, amb la qual cosa és possible que hi hagi un canvi i s'hagi de disputar un altre dia.

El sorteig del calendari va determinar tres partits de la primera jornada iguals que els de la passada. Un és el Barça-Betis (6-2 l'any passat), que tornarà a obrir la lliga al Camp Nou, i un altre és el Sevilla-Espanyol (6-4 la temporada passada per als andalusos), que significarà el debut de l'equip de Quique Sánchez Flores. També repeteix el València-Las Palmas (2-4 en l'edició passada).

Dos a casa per al Girona

Una de les novetats aquesta temporada és la presència del Girona, equip que debuta a la categoria. I els de Pablo Machín tindran dues oportunitats seguides d'estrenar-se a casa davant de l'afició del remodelat Montilivi. El primer partit havia de disputar-se al nou estadi Wanda Metropolitano contra l'Atlètic de Madrid, però l'estat de les obres del camp matalasser ha provocat que el duel es jugui a Girona. La setmana següent, els blanc-i-vermells, que ahir van informar del fitxatge de l'uruguaià Christian Stuani, tornaran a jugar a casa, en aquesta oportunitat contra el Màlaga.

De la primera jornada també destaca el partit que el vigent campió, el Reial Madrid, disputarà al camp del Deportivo de la Corunya, que va derrotar per 2-6 en l'exercici passat. Pel que fa als altres dos equips que tornen a la lliga de Primera Divisió, el Llevant és un altre dels damnificats pel canvi d'ordre de partits, i rebrà el Vila-real al Ciutat de València. Per la seva banda, el Getafe visitarà San Mamés.

Sobre la primera jornada, el nou entrenador del Betis, primer rival del Barça, Quique Setién, va declarar ahir que debutar a la lliga contra els blaugrana és una incògnita, ja que «mai no saps realment quan és bo enfrontar-te a aquests equips», tot i que es va decantar per fer-ho al principi de la competició, quan hi hagi més rodatge dels equips.

Segons Setíen, «és millor ara al principi que quan hi ha més necessitat. Hi ha molts jugadors que encara no s'han posat en forma i potser podem aprofitar aquesta circumstància com a dada positiva, però mai no se sap». Com a entrenador de Las Palmas, la temporada passada, Quique Setién es va endur un 5-0 del Camp Nou i va perdre per 1-4 a Gran Canària.

Pel que fa a l'Espanyol, que juga al camp del Sevilla el primer dia, el capità, Javi López, va declarar que el «principi em sembla molt intens, perquè els cinc primers desplaçaments seran contra equips que són a la Lliga Europa o a la Lliga de Campions». De fet, el de la tercera jornada serà al Camp Nou.

Per la seva banda, el president del Girona, Delfí Geli, va comparèixer per analitzar el sorteig i va admetre la dificultat de debutar contra un dels seus equips quan era jugador, l'Atlètic de Madrid. «És un dels rivals més difícils i complicats, un gran club que segurament lluitarà per guanyar el títol, però es tracta de competir des del minut zero». Per a ell, «ser forts a Montilivi» és una de les claus de la temporada.