L'estadi Joan Serrahima de Barcelona acollirà entre avui i demà la principal cita de molts dels atletes de casa nostra. Els estatals, que en alguns casos podrien donar bitllets per als mundials de Londres i en la majoria poden servir per obtenir les millors marques de l'any, tenen una nombrosa participació dels atletes de casa nostra o d'equips de les nostres comarques. A part de la representació d'avui, demà també n'entren força en acció, i alguns tenen possibilitat de medalla. Els més clars són a la javelina i a la perxa.

Així, el navarclí Jordi Sánchez, triple campió d'Espanya de javelina, entra en acció avui a la tarda amb la quarta millor marca espanyola de la temporada. Els tres primers són a més de quatre metres de distància, però en una bona jornada podria aspirar al podi. També hi pot pujar el guardiolenc de l'Atlético Numantino Albert Álvarez en la final de les set de la tarda, tot i que la seva és una de les competicions que ha experimentat més millora les últimes setmanes. Els internacionals Adrián Vallés, Igor Bitxkov i Dídac Planas són ossos durs de rosegar, però el bagenc té la quarta millor marca i pot somiar. A la competició també hi serà el manresà Ricard Clemente.

De la resta de competidors d'avui, poden aspirar als primers llocs les llançadores de javelina anoienques Níria i Èlia Pascual, que tenen la cinquena i la sisena millors marques de la temporada. Per la seva banda, Paula Raul intentarà fer passes cap a la final dels 100 tanques i, Mar Juárez aspira a un lloc de finalista en els 10.000 marxa. També ho volen la llançadora valenciana de l'Avinent Ainhoa Martínez i el saltador d'alçada igualadí Marc Sánchez.

De cara a demà, les màximes aspiracions són novament en la perxa, en aquest cas femenina, amb la manresana Mònica Clemente, quarta millor marca de l'any, i la seva germana Laura, cinquena. La resta té molt difícil quedar entre els vuit primers, però intentarà aprofitar la competència per reduir marques.