La corredora igualadina Laura Orgué només va poder ocupar la 4a posició al quilòmetre vertical de Canazei, a les Dolomites, que es va celebrar ahir al nord d'Itàlia. L'anoienca establerta a l'Alt Urgell va fer un temps de 41.23, a 3 minuts i 44 segons de la primera classificada, la francesa Axelle Mollaret, que amb un temps de 37.39 va batre el rècord de la prova que ostentava la catalana.

La segona posició en la cursa va ser per a la finlandesa Susanna Saapunki, que va entrar a 1.24, i la suïssa Victoria Kreuzer va ser tercera, a 2.28. Orgué és la vigent campiona del món de l'especialitat, però es va haver de conformar amb aquest resultat. La basca María Zorroza va ser onzena.

Pel que fa als homes, la victòria va correspondre a l'italià Patrick Facchini, que es va imposar amb un temps de 32.43, només a cinc segons del rècord que va establir el 2014 Philip Goetsch. La segona posició va ser per al suís Rémi Bonnet, amb 33.17, i la tercera posició va correspondre a l'eslovè Nejc Kuhar, que va cobrir els 2,4 quilòmetres d'ascens en un temps de 33.52.

Avui és previst que es disputi la Dolomites Vertical, en la qual Orgué provarà d'aconseguir un millor resultat.