L'ICL Manresa ja coneix el camí que haurà de seguir aquesta propera temporada a la LEB Or i que, si té èxit, l'ha de portar de nou a la lliga Endesa. El curs arrencarà oficialment el divendres 29 de setembre. Però per veure el debut de l'equip que entrenarà Aleix Duran és probable que calgui esperar dos dies més: el club va anunciar que el dia preferent dels partits com a local seria el diumenge. Per tant, l'1 d'octubre, la data prevista per la Generalitat per celebrar el referèndum, l'ICL rebria el Càceres al Nou Congost.

La federació espanyola va anunciar ahir el calendari complet de la lliga: el primer desplaçament de l'ICL en el seu retorn a la LEB Or serà a Melilla, el 6 d'octubre. Un duel que donarà el tret de sortida a un mes d'octubre atapeït de partits, amb un total de cinc: al Nou Congost amb el Tau Castelló i el Barça B, i amb dos desplaçaments consecutius, a Palència i a la pista del Betis, l'altre equip que ha perdut la categoria des de la lliga Endesa.

La primera volta s'acabarà el 7 de gener, l'endemà del dia de Reis: aquell cap de setmana, l'ICL disputarà un derbi català, a la pista del Força Lleida on juga el manresà Miquel Feliu. Serà aleshores quan es coneixerà els equips que disputaran la Copa de la Princesa, el 9 de febrer del 2018. Un premi que obtindran els dos primers classificats en aquell moment.

Possible primera data d'ascens

La lliga regular s'acabarà el 27 d'abril. En aquella data, l'ICL tornarà a jugar davant la seva afició: davant el Força Lleida. El líder de la competició després d'aquella jornada es proclamarà campió de la fase regular i aconseguirà un bitllet per tornar a l'ACB.

La segona plaça d'ascens a la lliga Endesa es posarà en joc en els play-off, que es començaran a disputar el 5 de maig, una setmana després del final de la temporada regular: els jugaran els equips que hagin acabat classificats entre la segona i la novena posició.

Els desplaçaments més propers

Amb el descens a la LEB Or, els aficionats manresans continuen tenint tres desplaçaments molt propers per veure l'equip en directe lluny del Nou Congost. En comptes de viatjar a Barcelona, Badalona o Andorra la Vella, ara podran anar a Lleida, on l'equip jugarà al final de la primera volta (7 de gener), a Sant Joan Despí, a la ciutat esportiva del Barça, per enfrontar-se al filial blaugrana el 16 de febrer, o fins al Prat de Llobregat, on l'ICL disputarà la penúltima jornada de la competició, el dia 20 d'abril.