En la primera jornada dels campionats d'Espanya d'atletisme, que es disputen a l'estadi Joan Serrahima de Barcelona, alguns dels atletes de casa nostra o d'equips de les nostres comarques van signar grans actuacions en les seves especialitats. El que més va brillar va ser el navarclí del Futbol Club Barcelona Jordi Sánchez, que es va quedar a 71 centímetres del podi en el llançament de javelina.

Sánchez, triple campió estatal en aquesta modalitat, va fer el seu millor llançament en el segon intent i va assolir una marca de 67,57 metres per obtenir la quarta plaça, molt a prop dels 68,28 de Pablo Bugallo (Playas de Castelló), que li va prendre el bronze en el darrer intent de la competició. Més inabastables van ser Nicolás Quijera (Grupompleo Pamplona), que va finalitzar segon amb 73,41metres, i Odei Jainaga (Deportivo Eibar), que es va endur la victòria gràcies als seus 73,50 metres. Amb aquest resultat, Sánchez va millorar les seves expectatives, ja que posseïa la quarta millor marca del curs, però a més de quatre metres de distància dels tres primers.

Tres cinquenes posicions

Fins a tres atletes van obtenir la cinquena posició en les seves respectives proves. La primera d'elles va ser Mar Juárez (Avinent Manresa) en els 10.000 metres marxa, on va aturar el cronòmetre en 47:16.71. Per la seva banda, la igualadina Níria Pascual (Futbol Club Barcelona) ho va fer en el llançament de javelina, amb una millor marca de 48,13 metres. En la mateixa prova també hi va prendre part la seva germana Èlia (Playas de Castelló), setena amb 45,25, i Blanca Garcia (Avinent Manresa), novena amb 40,28.

Ricard Clemente (Avinent Manresa) es va situar entre els cinc primers en la perxa masculina, amb un millor salt de 4,96 metres. Per la seva banda, el guardiolenc de l'Atlético Numantino Albert Álvarez, que tenia la quarta millor marca del curs, no va tenir una bona actuació i va finalitzar desè amb 4,76 metres, en una de les competicions que ha experimentat més millora les últimes setmanes i en la qual els internacionals Adrián Vallés (Grupompleo Pamplona) i Igor Bychkov (Playas de Castelló) van ser primer i segon, respectivament.

Una altra de les destacades de la jornada d'ahir va ser la valenciana Ainhoa Martínez (Avinent Manresa), que va ser sisena en la final de llançament de pes, amb una millor marca de 13,86 metres. També va quedar entre els vuit primers Cora Salas (CA Igualada) en la final de salt de llargada. Salas va fer una marca de 6,00 metres. En la darrera de les finals amb presència d'atletes de casa nostra, en la del salt d'alçada masculí Marc Sánchez (CA Igualada) no va tenir gaire sort i es va quedar fora de competició tot just començar per culpa de tres nuls. Finalment, en les diferents sèries de semifinals cap dels participants de les nostres comarques va aconseguir classificar-se per a les finals.

Avui, aspiracions en la perxa

De cara a la jornada d'avui, les màximes aspiracions són en la perxa femenina, amb la manresana Mònica Clemente, quarta millor marca de l'any, i la seva germana Laura, que poseeix la cinquena. En els 100 tanques femení, Paula Raúl (Avinent Manresa) té la sisena millor marca i intentarà passar a la final i lluitar per pujar al podi. La resta de competidors tenen molt difícil quedar entre els vuit primers, però intentaran aprofitar la competència per millorar les seves marques personals.