L'equip espanyol de natació sincronitzada, amb la berguedana Ariadna Arisó a les seves files, va tancar la seva participació en la modalitat de conjunts del Mundial de Budapest amb un cinquè lloc a la final de combo, que va ser dominada completament per l'equip xinès.

En l'única prova del programa de la sincronitzada en què no participaven les russes (es considera una disciplina inferior), les nedadores xineses van aconseguir un total de 96,1000 punts i es van imposar a la vistosa selecció ucraïnesa (94 punts), que va ser plata, i a la japonesa, que va pujar al tercer esglaó del podi (93,2 punts). L'equip estatal, tal com ha passat durant tota la competició a terres hongareses, va finalitzar per dar-rere de l'equip italià. En aquest cas les transalpines van aconseguir fins a 91,6667 punts, només un més que les joves espanyoles, que van interpretar el mateix exercici que en el passat Mundial, inspirat en Amaluna, l'espectacle del Cirque du Soleil, tot i que amb alguns retocs.

Ferreras i Ribes, també cinquens

En la final del duet mixt, la parella catalana formada per Berta Ferreras i Pau Ribes no van poder millorar la cinquena plaça del preliminar i van finalitzar en la mateixa posició, amb un total de 85,7333 punts. Els russos Mikhaela Kalancha i Aleksandr Maltsev es van endur l'or (92,6 punts), els italians Giorgio Minisini i Mariangela Per-rupato es van quedar amb la plata (91,1 punts), i els nord-americans Bill May i Kanako Kitao Spendlove van completar el podi amb el bronze (88,7667 punts). Els japonesos Atsushi Abe i Yumi Adachi van finalitzar en la quarta posició (88 punts), molt per sobre dels representants estatals.