La igualadina Laura Orgué, establerta a l'Alt Urgell, va tornar a triomfar ahir a la Dolomites Skyrace, sisena prova puntuable per a les Skyrunner World Series, on ja es va imposar l'any passat i també l'any 2014. En l'edició d'enguany, d'aniversari per ser la vintena, Orgué va poder revalidar el triomf i es va treure l'espina de la quarta posició que va aconseguir divendres en la prova de quilòmetre vertical.

Orgué va trigar 2 hores, 26 minuts i 29 segons en recórrer els 23,5 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell positiu superior als 1.900 metres. La igualadina va avantatjar en gairebé un minut i mig la nord-americana establerta a Europa Hillary Gerardi, que va fer un temps de 2 hores, 37 minuts i 55 segons. El podi el va completar la corredora noruega Hilde Aders, a dos minuts de la segona, amb un temps de 2 hores, 39 minuts i 55 segons.

Esperonada per fer doblet

«M'atreviria a dir que en el moment que m'han informat que el Jan Margarit havia guanyat, m'ha donat ales per aconseguir la victòria», va piular Orgué poc després d'acabar. El triomf de l'anoienca, que la tornava a fer pujar al graó més alt del podi de la Dolomites Skyrace, va servir perquè hi hagués un doblet català després del triomf del vallesà Jan Margarit en categoria masculina.

El jove corredor de Matadepera va aconseguir el seu primer triomf en una prova de la Copa de Món en creuar la meta per davant dels italians David Magnani i Marco de Gasperi, que van completar el podi a les Dolomites. Margarit va completar el recorregut amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 20 segons, lluny del registre d'altres anys, però amb un recorregut diferent. Magnani va creuar la meta darrere seu, a 22 segons, mentre que de Gasperi ho va fer a un minut del vencedor.

En total, més de 900 atletes van creuar la línea de meta d'aquesta edició d'aniversari de la Dolomites Skyrace, tot un rècord.