Ian Martínez va nèixer fa 13 anys a Manresa però actualment viu a Canet de Fals. Va ser descobert en el món del futbol després de destacar en el Mundialet (torneig que es disputa cada estiu al Nou Congost) defensant els colors d'Argentina. Martínez va començar a jugar a futbol al prebenjamí A del Joanenc i hi va tancar la seva estada a l'aleví C. Fa dues temporades el CE Manresa va fixar-se amb ell i el va fitxar per a l'aleví A. Aquest últim any, el jove manresà ha compaginat el seu equip, l'infantil C, amb l'infantil A, en els quals ha tingut un paper molt destacat. Ian Martínez ha completat una temporada molt bona i ha marcat un total de 29 gols amb l'infantil C. Gràcies al seu bon paper en el torneig de Setmana Santa de Vila-real, va ser vist pel València, que l'ha fitxat pel seu infantil de Divisió d'Honor.

Deus estar molt satisfet d'aquesta oportunitat que et brinda el València?

Sí. Tinc moltes ganes i molta il·lusió per començar a entrenar el més aviat possible. És una bona oportunitat, sens dubte.

Com va sorgir aquesta possibilitat d'anar al València? Imagino que no t'ho vas pensar dues vegades.

No, no m'ho vaig pensar gens. Em van venir a veure primer a uns tornejos i després em van veure jugar a la Yellow Cup de Vila-real per Setmana Santa, i allà els vaig agradar. Posteriorment em va tocar fer les proves a València, va anar bé i em van fitxar.

Pel que fa a la temporada passada, vau quedar segons a la lliga amb l'infantil C del CE Manresa amb 29 gols teus i heu pujat a la Divisió d'Honor amb l'infantil A. Quina valoració fas?

Ha estat un any molt bo, en el qual he pugut fer bastants gols i hem jugat molt bé a futbol. Amb l'infantil A he tingut la sort de jugar el tram final de la temporada i hem aconseguit pujar a la Divisió d'Honor, i vaig poder marcar.

Com has pugut compaginar el teu equip amb l'infantil A?

El gener vaig començar a jugar amb l'infantil A. Durant la setmana entrenava un dia si un dia no amb l'A. Va arribar un moment que em van comentar que formava part de l'A i que entrenaria amb ells però que jugaria amb els dos equips. M'ho anava combinant com podia, dissabte jugava amb un equip i diumenge amb l'altre.

Quin repte personal et poses per a la temporada vinent al valència?

Intentar marcar molts gols com aquest any i anar creixent com a jugador serien els meus dos reptes per al primer any a València.

Et veus molts anys al València?

Sí. Espero quedar-m'hi molts anys. Estaré en un gran club i vull aprofitar l'ocasió. Estic molt agraït i molt il·lusionat pel nou repte. Vull donar les gràcies a tots els entrenadors i companys dels diferents equips que he tingut, i també ho vull agraïr al Quique i l'Adrián, ja que gràcies a ells em va venir a veure el València.

Et veus com a professional del futbol?

Sí. Tant de bo, és el meu somni des que vaig començar a jugar, però no és gens fàcil.

Quin és el teu punt més fort com a futbolista?

Suposo que a l'hora de marcar gols, ja que sóc davanter.

I el punt més dèbil?

No t'ho sabria dir, però segurament sigui a l'hora de defensar.

Tens algun referent com a futbolista amb qui es fixa?

No. No tinc cap referent, tot i que em fixo amb tots els jugador que són davanters.