Michael Phelps ha trobat a un nedador més ràpid que ell. L'atleta olímpic més llorejat del món, posseïdor de 28 medalles, va perdre una cursa de 100 metres a l'oceà contra un tauró blanc per només dos segons. El duel va ser emès ahir, 23 de juliol, a través del canal de televisió Discovery Channel.

La llegenda de la natació, que va deixar de competir en acabar els Jocs Olímpics de Rio 2016, somiava nedar amb taurons, i aquest somni s'ha fet realitat gràcies a Discovery Channel, que li va proposar participar en dues produccions per a la seva especial 'Shark Week'.

La cursa era coneguda com 'Tauró vs. Phelps' i en ella vam poder veure al plusmarquista mundial batent-se en un duel amb l'assassí més mortífer dels oceans. El resultat va ser una derrota per al nedador. Mentre que el tauró blanc, d'edat desconeguda, va aconseguir un registre de 36.1 segons, Phelps va marcar 38,1.

No obstant això, per a decepció de molts que van veure el programa, l'atleta no va nedar al costat del tauró. Equipat amb un "mono" i amb una aleta per augmentar la seva velocitat i sota la supervisió d'experts i bussejadors, Phelps va nedar la mateixa distància que un tauró filmat anteriorment. Després, Discovery va fer un muntatge posant al depredador a l'altra banda del nedador per donar la impressió que estaven nedant un al costat de l'altre.

La particular prova es va desenvolupar en aigües obertes, a tot just 13 graus, i és el que més li ha costat a Phelps, que va confessar que aquest repte era un "dels més difícils" de la seva carrera, a causa de les baixes temperatures de l'aigua i les altes expectatives que havia generat. "La revenja? La propera vegada ... en aigües més calentes", ha tuitejat el nedador després de la seva derrota.