El serial sobre el futur de Neymar va prendre un nou rumb diumenge a la nit. Quan la majoria de seguidors culés començaven a veure real la possibilitat que el brasiler abandonés Barcelona per fitxar pel París Saint-Germain, va aparèixer Gerard Piqué per intentar tornar a instaurar la calma a l'entorn blaugrana. El central, que últimament està fent de portaveu, va penjar una foto amb el davanter al seu compte de Twitter i hi va afegir un clar missatge: «Es queda», que, davant la manca de comunicació oficial per part del mateix futbolista i la directiva del club, podria ser una bona prova per donar per finalitzat tot l'afer.

Tot i així, encara hi ha dubtes sobre la continuïtat de Neymar al Barça, que espera un gest del futbolista per descartar definitivament la seva marxa a terres franceses. I és que el brasiler encara no s'ha pronunciat, ni tan sols a les xarxes socials, on normalment és molt actiu. El davanter ha adoptat un perfil més aviat discret, i la seva indefinició encara té el barcelonisme en estat d'alerta.

Jordi Alba opina

Després del primer entrenament del FC Barcelona d'ahir als Estats Units, Jordi Alba va atendre els mitjans. El lateral no va poder evitar les preguntes al voltant de la possible marxa de Neymar. Alba, que va dir que no sap si les informacions sobre aquest tema són certes o falses, va afirmar que «Neymar és jugador del Barça fins que es digui el contrari. Ell està molt tranquil. És cert que s'està parlant molt del tema, però dins el vestidor hi ha molta tranquil·litat». Quan se li va preguntar pel tuit de Piqué, Alba va respondre que «l'hi haureu de preguntar al Gerard (Piqué). No sé què deu haver parlat amb ell. Personalment no he parlat amb Neymar d'aquest tema. Sé que tots esteu molt expectants, però no sé el que han parlat. No crec que sigui una broma, espero que no».

Jordi Alba es va autodescartar per intentar decantar la decisió de Neymar en un sentit o en un altre: «Jo no he de convèncer ningú de res. El Barça és el millor club del món, i jo sóc a casa amb la meva família. Per a mi seria molt fàcil. Després, cada jugador té la seva opinió. Faci el que faci se l'ha de respectar, però només estem parlant de suposicions». En la sessió de treball al Red Bull Arena Training Center de Nova Jersey, prèvia a les paraules d'Alba, hi van participar tots els jugadors disponibles excepte Ortolà, que va tenir molèsties estomacals.

Per la seva banda, el migcampista brasiler del Reial Madrid Casemiro també va opinar sobre el serial del moment, i va comentar a Globoesporte que «li toca a ell saber el que ha de fer, però per què no jugar al Reial Madrid? Hi seria benvingut». Casemiro va reconèixer que no havia parlat amb el jugador blaugrana, i va afegir que «sap el que es fa i està ben assessorat. El seu pare és una gran persona i sap el que està fent. Si surt del Barça, li desitjo tota la sort del món, i si s'hi queda, també».