La nedadora catalana Mireia Belmonte es va refer completament del seu mal debut i es va classificar per a la final de la prova dels 1.500 metres lliures dels campionats del món, que s'estan celebrant aquests dies a la capital hongaresa, Budapest.

En la sèrie de qualificació, la badalonina va aturar el cronòmetre en 16:05.37 i va establir la seva millor marca de l'any. A més, Belmonte va obtenir el segon millor temps global de totes les participants, només superada per una Katie Ledecky que, un cop més, va estar estratosfèrica i va fer una marca de 15:47.54. Per la seva banda, la madrilenya Jimena Pérez va ser novena i va quedar a només 48 centèsimes de classificar-se per a la final. En aquesta final, l'or serà, si no hi ha cap sorpresa majúscula, per a Ledecky, mentre que Belmonte s'haurà de barallar per la plata i el bronze amb la xinesa Hou Yawen i la italiana Simona Quadarella.

Vall, a la final dels 100 braça

L'altra protagonista estatal de la jornada va ser Jèssica Vall, que es va classificar per a la final dels 100 metres braça. La nedadora del Club Natació Sant Andreu va acabar tercera de la seva sèrie amb un temps d'1:06.62 i va accedir a la final amb el sisè millor registre de les vuit classificades. Tenint en compte que aquesta prova no és el seu fort, Vall només va quedar darrere de les grans especialistes: les nord-americanes Lilly King i Katie Meili, la russa Yuliya Efimova, la lituana Ruta Meilutyte i l'australiana Taylor McKeown.

En acabar el primer llarg, la catalana ocupava la setena posició, però va anar progressant fins al final i va ser tercera, a només 18 centèsimes del rècord d'Espanya, que té ella mateixa. De cara a la final d'avui, Efimova, que va ser la més ràpida de les semifinals, es perfila com la gran favorita a guanyar la medalla d'or, tot i que haurà de lluitar de valent amb King. Per la seva banda, Vall intentarà fer un bon paper i, si pot ser, entrar en la lluita per les medalles.

A escala internacional, els grans triomfadors del dia van ser la sueca Sarah Sjöstrom, que va conquerir el seu quart títol mundial en els 100 papallona; l'amfitriona Katinka Hosszu, que va vèncer per tercer cop en els 200 estils; i el britànic Adam Peaty, doble campió en els 100 braça. A més, Sjöstrom i Peaty van estar a punt d'assolir els rècords mundials en les seves respectives proves, en una jornada amb molt protagonisme britànic, ja que Benjamin Proud va obtenir el triomf en els 50 metres papallona.