En 43 dies de recorregut hi va haver moltes anècdotes. Una d'aquestes va succeir el 8 de juliol, quan la torxa va arribar a Madrid. «El rei Joan Carles havia de fer un relleu de 500 metres corrent, però dies enrere va tenir un accident en un hotel, on va caure damunt d'un vidre i es va fer mal a la cama. Per això no va poder córrer, i d'aquí les imatges d'un relleu testimonial en què ell estava quiet enmig de dos rellevistes i passava el foc sagrat».

La torxa també es va traslladar de manera ràpida a les Canàries. Va passar per Santa Cruz de Tenerife i per Las Palmas. Vila recorda que «portàvem el foc d'emergència a l'avió, i els que hi van anar em van explicar com, durant un tram, els van escortar caces de l'exèrcit espanyol per evitar que tinguessin problemes i fossin atacats».

Dies abans, l'organització va tenir un problema amb Igualada, ja que «no estava previst passar pel mig de la ciutat. Es van enfadar, amb raó, i l'endemà vam haver de tornar-hi a passar per acontentar la població. Durant uns instants hi va haver dues torxes, una que passava per dins d'Igualada i una altra que seguia el camí per fora».

I de demandes d'alçada, moltes. La que més, la del president del COI, Joan Antoni Samaranch ,que va sol·licitar «fer el relleu prop de Sant Sadurní d'Anoia, prop d'unes vinyes dels seus avantpassats». Evidentment, va ser satisfet.