La jove i prometedora gimnasta de Fonollosa Andrea Carmona no va assolir l'objectiu de classificar-se per a les finals, ni la general, ni cap de les d'aparells, del Festival Olímpic de la Joventut que es disputa aquests dies a la ciutat hongaresa de Györ. Carmona, de 14 anys i de l'Egiba de Manresa, va competir en els quatre aparells dins del concurs per equips amb la selecció espanyola, però no va poder entrar a la final individual ni tampoc a la de terra, que era aquella en què tenia més possibilitats d'èxit.

Segons va admetre ella mateixa després de la competició, «els exercicis han anat bé, però les puntuacions han estat molt baixes, tant per a mi com per a la resta de l'equip». A més, segons el seu punt de vista, havia pagat el fet que «els entrenadors no m'hagin pogut acompanyar en aquesta competició, són els que et donen les instruccions a l'últim moment abans de sortir, i s'ha trobat a faltar que no hi fossin».

De la mateixa opinió era ahir un del seus entrenadors de l'Egiba, Xavi Casimiro, que sí que havia observat, a través de la transmissió en temps real del lloc web de la competició, «algunes errades en els exercicis, sobretot en el de terra». De tota manera, «de tot se n'aprèn, ella està contenta de l'experiència i segur que li anirà bé de cara al futur».

De fet, Carmona va fer un total de 48,100 punts i va ser la segona de les representants espanyoles en la classificació, darrere de Violeta Sánchez (49,200), que sí que podrà ser a la final individual. La tercera de les espanyoles va ser Emma Fernández, amb 46,650.

En la competició per equips, que era la que es disputava ahir, l'equip espanyol va quedar en la catorzena posició. Segons Casimiro, «és una situació per sota del que s'esperava, ja que al darrer europeu havia estat onzè i l'equip que havia anat a Györ era més potent que no pas aquell».

De tota manera, ara Carmona comença unes merescudes vacances després dels esforços dels darrers mesos, i tornarà a la feina el 28 d'agost per preparar una nova temporada.

Medalles estatals

La jornada d'ahir va ser positiva per a la representació espanyola a Györ, amb una medalla d'or de Manuel Fontán en piragüisme, una de plata per a Olaia Becerril en salt de llargada i una altra segona posició de la nedadora Claudia Espinosa en 200 esquena. El festival esportiu durarà fins aquest dissabte.