Mireia Belmonte es va penjar la seva segona medalla al Mundial de natació a Budapest. Després de ser plata en els 1.500 lliures, la badalonina va guanyar la medalla d'or en la final dels 200 papallona. Belmonte, actual campiona olímpica de la distància, també es va proclamar campiona mundial en una cursa emocionant i ajustada.

Belmonte, que havia accedit a la final amb el tercer millor registre, es va imposar amb un temps de 2:05:26, millor marca mundial de l'any, davant de l'alemanya Franziska Hentke i l'hongaresa Katinka Hosszú, la gran ídol local, que es va haver de conformar amb el bronze. Als 26 anys, Belmonte segueix fent història i es va convertir en la tercera nedadora espanyola que guanya un or mundial després dels aconseguits per Martín López Zubero i Nina Zhivanevskaya. En el seu espectacular palmarès, la nedadora badalonina ja acumula quatre medalles olímpiques, quatre de mundials i tretze d'europees, i va completar la triple corona en els 200 papallona, en què és l'actual campiona olímpica, mundial i d'Europa.

«Encara no m'ho crec. Ha estat una cursa bonica. Ho estic assimilant, encara», va confessar Belmonte en declaracions a TVE poc després de la final. Belmonte va deixar clares les ganes que tenia de conquerir una victòria que se li resistia. «És la medalla que em faltava i ha vingut avui. Aquest matí em trobava fatal. M'he dit que no sabia com nedaria aquesta tarda, però que fos com fos ho havia de donar tot», va afegir. Pel que fa a la cursa, Belmonte va dir que havia tractat de mantenir el seu ritme, ja que la posició en el carrer 3 li impedia veure el desenvolupament de la cursa. «Veia que tenia algú a l'esquerra, però no veia ningú a la dreta. Hosszú era al car-rer 7 i era impossible veure-la», va concloure.

Per la seva banda, Jessica Vall es va classificar per disputar la seva segona final, aquesta vegada en la prova dels 200 braça. Vall, bronze mundialista en aquesta distància fa dos anys a Kazan, va acabar tercera de la seva sèrie amb un temps de 2:23:49, la sisena millor marca de totes les finalistes. La més ràpida a les semifinals va ser la russa Iúlia Efimova, que va nedar dos segons més veloç que la catalana, que avui intentarà lluitar per les medalles en la final de la prova.

De la resta de la jornada cal destacar Etiene Medeiros, que es va endur l'or als 50 metres esquena i va ser la primera brasilera de vèncer en una competició d'aquest caliu. En les altres tres finals, triomf per als nord-americans.