El París Saint-Germain va arribar a un acord amb el brasiler Neymar sobre les condicions contractuals i negocia amb els dirigents del Barcelona el preu de la seva sortida, segons indica el diari francès L'Equipe.

El club de la capital francesa, segons explica el rotatiu, vol evitar haver de pagar directament al jugador els 222 milions de la seva clàusula de rescissió del contracte, cosa que el fisc francès consideraria com un avançament de sou o una prima de fitxatge i que implicaria per al París Saint-Germain el desemborsament d'uns elevats impostos.

Per alliberar Neymar, el PSG hauria de fer front, d'aquesta manera, a uns 300 milions d'euros, als quals se sumen els 30 milions nets (50 bruts) de sou anual del davanter brasiler, que ahir a la matinada va fer el gol de la victòria en l'amistós davant el Manchester United de José Mourinho.

La fórmula més seriosa avaluada fins ara pel club de la capital francesa, segons informa L'Equipe, és intentar tancar amb el Barcelona un «traspàs directe», que l'exoneraria de les taxes associades. «S'està lluny de guanyar el partit», admet el rotatiu en referència a les reticències del Barcelona a l'hora de desfer-se d'una de les seves màximes estrelles.

L'Equipe considera que, tal com va succeir amb el jugador d'handbol gal Nikola Karabatic el curs 2015, els dos clubs podrien arribar a un acord superior a l'actual clàusula, que satisfaci el Barcelona i no perjudiqui financerament el PSG. «A part d'això, tot sembla estar lligat, o gairebé, per tancar el gran traspàs del segle», explica el diari, segons el qual el club francès i el jugador brasiler «estan totalment d'acord sobre les condicions contractuals de la seva arribada a París».

De la seva banda, un altre diari francès, Le Parisien, incideix en el fet que la dificultat més gran a l'hora de donar per tancat aquest cas és financera, però destaca que el davanter brasiler està «cada vegada més a prop de París». Segons algunes de les seves fonts, la negociació, es conclogui de forma positiva o negativa, podria tancar-se demà, mentre que altres destaquen que no es farà cap pas fins al final de la gira nord-americana del Barça, que està previst per a dissabte.

Un cop finalitzat el matx davant els anglesos a Washington, el pare de Neymar va abandonar l'estadi en el mateix vehicle que dos dels executius del Futbol Club Barcelona, el director de futbol, Raül Sanllehí, i el secretari tècnic, Robert Fernández; també hi era André Cury, responsable de scouting del Barça a Sud-amèrica.