El Reial Madrid i el FC Barcelona jugaran aquest dissabte el segon clàssic de la història fora d'Espanya i el primer als Estats Units enmig d'una gran expectació a Miami, que ha esperat durant mesos el partit.

Es tracta d'un partit amistós de pretemporada, però per a alguns a Miami és el més gran esdeveniment esportiu que ha acollit una ciutat, en la qual s'han disputat deu SuperBowls, cinc finals de la NBA i dues Sèries Mundials de beisbol.

I, encara que sigui un partit de preparació, per als mateixos jugadors, com va declarar aquest dijous el barcelonista Ivan Rakitic a la premsa, "un clàssic és un clàssic" i la intenció és "guanyar sempre".

Els dos equips van arribar a Miami aquest dijous, el Barcelona al matí i el Reial Madrid a la nit, per a un duel que s'emmarca en el torneig estiuenc International Champions Cup (ICC).

L'expedició blaugrana va entrenar a la tarda amb topada inclosa entre el brasiler Neymar i el portuguès Nelson Semedo, cosa que hauria motivat que Neymar abandonés l'entrenament, segons imatges publicades pel diari The Daily Mail.

Durant els últims dies, els mitjans especialitzats han especulat amb una possible marxa del futbolista brasiler al París Saint Germain en aquest mercat de traspassos.

El nou tècnic del Barça, Ernesto Valverde, tindrà el seu primer clàssic com a entrenador, que, a més, serà una prova prèvia a l'esdeveniment que tindrà lloc el 13 i el 16 d'agost, la Supercopa d'Espanya.

Els culers han guanyat els dos partits que han jugat en la pretemporada, tots dos de la ICC, contra la Juventus (1-2) i el Manchester United (1-0), resultats que els converteixen, a més, en líders del torneig en solitari.

En els dos partits, Valverde va alinear una barreja de titulars i suplents d'inici, amb canvi dels onze jugadors al descans.

S'espera que contra el Madrid el tècnic basc repeteixi el trident d'atac format per Messi, Luis Suárez i Neymar, que va jugar per primera vegada aquesta pretemporada en l'amistós contra el Manchester United.

El Reial Madrid, que serà local a Miami, va arribar a la nit sense Cristiano Ronaldo, al qual molts seguidors volien veure en la cita del sud de Florida però que encara no s'ha incorporat a la pretemporada blanca.

Al contrari que el Barça, l'equip de Zinedine Zidane encara no coneix la victòria en els seus partits de preparació, tots dos contra els dos grans de Manchester a Califòrnia.

La seva primera prova davant el Manchester United va acabar amb empat 1-1 i derrota en els penals, mentre que davant el Manchester City va patir un sever correctiu en caure per 4-1.

En els dos partits Zidane sí va alinear onzes que podrien ser titulars, a causa de la proximitat del primer títol oficial de la temporada, el 8 d'agost una altra vegada davant el Manchester United en la Supercopa d'Europa.

No obstant això, l'entrenador francès també va canviar als seus jugadors en les segones parts.

L'únic precedent del clàssic fora d'Espanya va ser el disputat el 1982 a Barquisimeto (Veneçuela), amb victòria del Reial Madrid per 1-0 amb gol de Vicente del Bosque.

El Hard Rock Stadium, amb 65.000 localitats, serà el lloc en el qual Madrid i Barça faran realitat "els somnis" de desenes de milers d'aficionats al futbol dels Estats Units; encara queden algunes entrades a la venda.

Segons dades de l'organització del clàssic, un terç de les entrades s'ha venut a l'àrea metropolitana de Miami, mentre que hi ha una gran quantitat procedent de zones com la de Nova York i Nova Jersey, que combinades sumen més de l'11%.

Però també es van comprar algunes butlletes des de Ciutat de Mèxic (0,68 %) i altres ciutats mexicanes, que representaran el poder llatí al costat d'altres de llatinoamericans que acudiran a presenciar el partit des de diferents parts del món, amb el cantant Marc Anthony encarregat d'un espectacle, al descans, a l'estil Super Bowl.