La manresana Estel Puiggròs, exjugadora de la Joviat, ha aconseguit, amb la selecció estatal sub-16, l'or als Jocs Olímpics de la Juventut, celebrats a la ciutat de Gyor, a Hongria. Un or agredolç per a Estel Puiggròs, ja que una lesió que es va fer en el partit de semifinals impedirà a la bagenca participar en el campionat d'Europa U16, que tindrà lloc des del 4 d'agost a Bourges (França).

Els Jocs Olímpics de la Joventut s'han celebrat aquests darrers dies en l'àmbit europeu i en totes les disciplines esportives (també hi ha competit, amb menys sort, una altra manresana, la gimnasta Andrea Carmona, de l'Egiba).

En el cas del bàsquet, aquesta competició servia per preparar l'Europeu U16. A Gyor, Espanya va acabar invicta. A la fase de grups, les jugadores entrenades per Mario López van superar amb solvència Itàlia per 85 a 43; Bielorúsia, per 115 a 37; i Turquia, per 58 a 83. A les semifinals, Espanya va tenir-ho més complicat per desfer-se d'Alemanya (44 a 39), i a la final, el rival van ser les amfitriones d'Hongria, amb triomf també de les espanyoles per 73 a 57.

Descartat l'Europeu, Estel Puiggròs, habitual en les convocatòries de les diferents seleccions i jugadora des de la temporada passada al Segle XII (Lliga Femenina 2) després de fer l'aprenentage a la Joviat, només pensa a recuperar-se de cara al proper curs.