Manel Estiarte i els seus companys van fer un pas de gegant per classificar-se per a les semifinals quan van derrotar Hongria per 8 a 5 a la piscina municipal de Montjuïc. El combinat dirigit per Dragan Matutinovic va resoldre amb solvència un dels compromisos més difícils del grup B, abans de jugar contra Itàlia.

La bona defensa espanyola i la bona actuació del porter Jesús Rollán van servir per aturar el joc ofensiu d'Hongria abans del descans (3-1). En el primer quart, Espanya va tenir més encert que no pas el seu rival, amb un parcial de 2 a 0, al qual va seguir un segon d'empat a un gol. A la represa del joc, després del descans, els respectius atacs es van mostrar més inspirats i van començar a caure els gols a les dues porteries. El parcial del tercer període va ser de 4 a 3 favorable a Espanya, i va deixar un marcador optimista de 7 a 4. La diferència de tres gols es va mantenir fins al final, tenint en compte que la sequera ofensiva va tornar la darrera part amb un altre empat a un gol que va deixar el definitiu 8 a 5 al marcador.

En aquella tercera jornada de competició, en el grup B, Grècia i Holanda van empatar a quatre gols, i Itàlia va desfer-se de Cuba per 11 a 8. La classificació l'encapçalava Espanya amb ple de victòries en els tres partits jugats.