El brasiler Neymar ha dit avui que ha fitxat pel Paris Saint-Germain (PSG) per buscar "alguna cosa més gran" i "un nou desafiament", però ha negat que ho hagi fet per a aconseguir un major protagonisme del qual tenia al Barcelona.

"No he vingut a buscar aquí protagonisme, sinó una cosa nova, els títols que aquest club i els seus aficionats mereixen", ha dit Neymar en una multitudinària roda de premsa a l'estadi del Parc dels Prínceps.

El davanter ha reconegut que anar al PSG "va ser una de les decisions més difícils" de la seva vida, perquè estava "ben adaptat a Barcelona", però s'ha mostrat "molt feliç" per arribar a la capital francesa.

Neymar ha assegurat que va tractar d'abandonar el Barcelona de la millor manera possible, sense faltar el respecte a ningú, i va relatar que els últims dies "van ser tensos", sense que ningú sabés quina seria la seva decisió.

En aquest sentit, el jugador va afirmar que quan el seu company Gerard Piqué va posar un "tuit" assegurant que es quedava, ni tan sols ell coneixia la decisió.

"Era un moment en què estàvem tranquils i durant el dinar em va dir que ho havia de posar. Li vaig dir que no ho fes perquè no hi havia pres una decisió. Era un moment difícil per a mi. Però va voler fer la broma. És un amic i ho respecto ", ha assenyalat.

Neymar va assenyalar que després d'una llarga reflexió va prendre la decisió fa dos dies i li va comunicar a l'entrenador del Barcelona, Ernesto Valverde.

El brasiler Neymar, flamant fitxatge del Paris Saint-Germain (PSG), s'ha mostrat avui disposat a debutar demà mateix en el primer partit de la Lliga francesa que el seu nou equip juga contra l'Amiens al Parc dels Prínceps.

"Sóc un tipus al qual li agrada la feina, estic a disposició del club. Si puc jugar (demà), jugaré", ha dit en el transcurs d'una multitudinària roda de premsa en el seu nou estadi.

El duel de demà entre el París PSG i l'Amiens en el parisenc Parc dels Prínceps, en el que està previst que es presenti Neymar a l'afició, començarà 15 minuts més tard d'allò previst, ha anunciat avui la Lliga francesa.

El partit s'iniciarà a les 17.15 hores de París (15.15 GMT) després de la demanda presentada en eseaquest sentit pel club de la capital, ha indicat la Lliga de Futbol Professional francesa (LFP).