El nedador manresà del CN Sant Andreu Arnau Rovira va aconseguir ahir la medalla de plata en la prova dels 400 metres lliures dels estatals de natació absoluts i júniors, que es disputen a Terrassa. Rovira, que havia entrat a la cursa decisiva amb el tercer millor temps, va derrotar en un final molt igualat el local Víctor Goicoechea i el nedador del Natchur Marcos Rodríguez, i es va endur la segona posició amb un registre de 3.54.39. Al final, només li van sobrar 31 i 42 centèsimes, respectivament, envers els seus rivals.

El guanyador de la prova va ser, amb molta diferència, Miguel Durán, del CN Sabadell, que es va imposar amb un temps de 3.49.84. Rovira va anar virant tercer en tots els passos dels hectòmetres fins que va superar Goicoechea en el darrer toc a la paret i va augmentar mínimament la diferència respecte d'ell al final. Aquesta és la segona medalla que el bagenc es penja en aquests campionats després del bronze obtingut dimecres en els 4x200 metres lliures. Avui encara ha de nedar els 200 metres, competició en què té menys possibilitats. Rovira ja va ser campió absolut als estatals de primavera en la mateixa prova a Pontevedra, el 2013, i va ser 6è en la mateixa competició aquest any.

Sisè lloc per a Cubillas

La plata de Rovira no va ser l'única bona actuació dels nostres representants als campionats d'Espa-nya d'ahir. El jove Izan Cubillas, de només 17 anys, va assolir una brillant sisena posició en la cursa dels 200 metres esquena. El bagenc del CN Sabadell va finalitzar amb un temps de 2.05.45, amb la qual cosa va millorar mínimament les prestacions de la preliminar del matí. La victòria va ser per a un nedador de la seva mateixa edat, Manuel Martos, de l'H2O Ejido, amb un temps de 2.02.01. A Cubillas encara li queda participar avui en la prova dels 200 metres estils.