La catorzena edició del Mundialet Intercultural de Manresa, una competició ja tradicional a l'estiu, sota l'organització de l'ONG Diapo, va arribar a la seva fi anit a l'escenari habitual de les darreres edicions, al Nou Estadi del Congost. Enguany, l'ONG Diapo ha tingut la col·laboració del CE Manresa, de Càrites Arxiprestal i de l'Ajuntament de Manresa.

En la final absoluta, el combinat d'Argentina va superar el Mar-roc per un ajustat 2 a 1. Els tres gols es van anotar en uns vibrants dar-rers deu minuts.

A la primera part es va veure poc futbol. El partit estava travat i amb moltes aturades per la intensitat en el joc. Tot i això, era l'Argentina qui disposava de les ocasions de gol. La més clara de totes va ser un xut potent des de fora l'àrea que s'estavellava a la creueta del pal. A banda d'això, cap dels dos equips va ser capaç d'imposar el seu joc.

A la segona part, es va mantenir l'equilibri amb una bona ocasió d'Argenina, al minut 49, i un xut al pal del Marroc, al 69. Els marroquins es van avançar en el minut 80 després d'una bona passada a l'espai. Amb el 0 a 1 en contra, els argentins van pressionar i van empatar al 85 de cap. I al 90, els argentins s'imposaven amb un xut creuat.

Cal recordar que, a les seminfinals, el Marroc es va desfer còmodament de Colòmbia per 3-0, mentre que l'Argentina es va imposar al finalista de l'any passat, Bèlgica, per 2-0.

Ahir a la tarda, Bèlgica i Colòmbia van disputar el partit pel tercer i quart lloc amb el marcador abultat de 8 a 5 a favor dels belgues. Com indica el marcador, el joc va ser molt obert, ofensivament parlant. En la categoria absoluta hi han pres part dotze seleccions dividides en quatre grups de tres en la fase classificatòria.

El catrozè Mundialet Intercomnarcal va començar el dissabte 1 de juliol i s'ha allargat fins al 6 d'agost, ha sigut un mes llarg de partits.