Les dues representants de la Copa del Món del Cadí Canoë-Kayak van assolir una victòria, una plata i un bronze en els campionats d'Espanya de piragüisme d'aigües braves que s'han fet aquest cap de setmana al canal Alejico-Sabero, a les aigües del riu Esla, a Lleó.

El resultat més destacable va ser per a Núria Vilarrubla, la millor especialista en C1, que va obtenir la victòria en la seva categoria davant de Miren Lezkano (Atlético San Sebastián) i Klara Olazabal (Santiagotarrak). La mateixa Vilarrubla va aconseguir ascendir una vegada més al podi. Va ser en l'especialitat que no és la seva, la de K1, en la qual la victòria va somriure la vigent campiona olímpica, la basca Maialen Chourraut. La veterana palista va quedar davant de l'altra representant del Cadí, Marta Martínez, i de la mencionada Vilarrubla.

En les proves absolutes masculines, Joan Crespo, del Santiagotarrak, va aconseguir el triomf en K1 davant de l'olímpic Samuel Hernaiz (Atlético San Sebastián) i del segovià David Llorente (Río Eresma). Aquest mateix palista va ser campió sub-23 i va acabar segon en C-1, només superat pel basc Ander Elosegi (Santiagotar-rak) i davant de Daniel Marzo (Capitán Nemo).

Travé, estrella amb dos ors

En les competicions juvenils, el gran dominador va ser l'urgellenc del Cadí Miquel Travé, que va guanyar tant en la categoria de K-1 com en la de C-1, amb la qual cosa va demostrar que se li presenta un gran futur per davant. En la primera, Travé va vèncer el mencionat Llorente i Eneko Auzmendi (Atlético San Sebastián). En la categoria de C-1, va quedar davant del referit Auzmendi i del gallec Aarón Carballo, del Mondáriz, amb la qual cosa va tornar a pujar al capdamunt del podi.