El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va denunciar ahir que les formes emprades per Neymar per deixar el club i fitxar pel PSG «no han estat les millors». Durant el seu discurs al 38è Congrés Mundial de Penyes del Barça, Bartomeu va dir que al club li hauria agradat «més claredat de la seva banda. Volem jugadors compromesos i que sentin que estar al Barça és estar en el millor club del món».

En comparació amb Neymar, el president barcelonista va destacar «el compromís de Leo Messi» com a exemple per a tots els jugadors que són ja al Barça o vulguin fitxar per l'equip blaugrana. Un compromís que, al seu entendre, no ha tingut Neymar: «No compartim la seva decisió d'anar-se'n, però la respectem. Vam fer tot el possible perquè es quedés, però ara Neymar ja és història».

Bartomeu ha revelat que des de la directiva blaugrana ja intuïen que el davanter brasiler podia marxar. «I, per això, en l'última renovació vam augmentar la seva clàusula perquè, a partir de l'1 de juliol, fos de 222 milions», va explicar als penyistes. Una quantitat que el club invertirà «amb sentit comú, rigor, serenitat i actuant amb responsabilitat», va assegurar Bartomeu, que va afegir que els diners serviran «per millorar l'equip i el patrimoni del club».

A més, amb la marxa de Neymar, el Barça s'ha estalviat els 26 milions que havia de pagar al jugador com a prima de renovació i que, finalment i de forma unilateral, ha decidit no abonar-li. «Tot té un limit i cap jugador pot estar per damunt del Barça, cap», va manifestar Bartomeu, que no es va estar de fer referència al París Saint-Germain: «El Barça no és propietat de cap multimilionari, de cap oligarca, de cap xeic ni de cap grup d'inversió».

Respecte al projecte que comença aquesta temporada amb Ernesto Valverde, qualificat per Bartomeu com il·lusionant, va destacar una novetat: «Aquesta temporada ja no parlarem més del trident. Parlarem del nostre estil de joc, d'equip, un equip que seguirà estant liderat pel millor de la història, que és Leo Messi».