L'ala-pivot dels Sacramento Kings Zach Randolph ha estat detingut aquest dimecres a la nit a Los Angeles quan es trobava a la carrer amb un grup de persones que alteraven l'ordre públic. D'acord a la informació policial, Randolph està acusat de possessió de marihuana i intenció de vendre-la mentre era al carrer, motiu pel qual ha sigut empresonat i alliberat sota una fiança de 20.000 dòlars.

La detenció de Randolph, de 36 anys, es dóna un mes després d'haver signat com agent lliure amb els Kings per dues temporades i 24 milions de dòlars després de jugar durant vuit anys amb els Grizzlies de Memphis i aconseguir mitjanes de 14,1 punts i 8,2 rebots.

El nou incident de Randolph amb les autoritats i la possessió de marihuana és el tercer després que el 2010 durant la seva estada a Portland, on tenia la residència d'estiu, va ser també detingut en ser-li trobat en el seu vehicle armes i una forta olor de marihuana segons agents de l'ordre. Aquest mateix any, el seu nom va aparèixer relacionat amb una xarxa de venedors de marihuana que operava a Indianapolis i diversos vehicles que estaven sota el seu nom van ser confiscats per la policia davant la sospita de ser utilitzats per a la distribució de la droga.

El 2011, Randolph també va ser relacionat amb el venedor de marihuana a Portland James Ruben Beasley, al qual van assaltar casa seva, un dia després d'haver estat convidat pel llavors jugador dels Grizzlies al seu domicili perquè pogués oferir la droga a les persones que es trobaven allà. Així mateix, quan va jugar en la temporada 2008-09 amb Los Angeles Clippers, Randolph va ser arrestat per conduir sota els efectes de l'alcohol i l'equip el va suspendre amb dos partits.

L'últim incident confirma el temor que sempre van tenir els directius dels Grizzlies, que Randolph mai havia après la lliçó dels problemes relacionats amb el consum de la marihuana i la seva presumpta relació amb el món de la distribució de la droga. Però al marge dels problemes legals, Randolph es va convertir en un jugador clau en la història dels Grizzlies juntament amb el pivot català Marc Gasol i el base Mike Conley.

De fet, els Grizzlies tenen ja decidit retirar la samarreta amb el número 50 que ell va vestir durant les 8 temporades que va estar amb l'equip de Memphis, on el seu estil agressiu i dur va captivar els seguidors de l'equip local, que el van convertir en una llegenda .

Randolph, que va començar la seva carrera amb els Trail Blazers de Portland l'any 2001, va fer una aportació definitiva als Grizzlies perquè l'equip jugués per set temporades consecutives dels playoffs de la NBA, cosa que no havien aconseguit mai en la seva història. Les seves contribucions li van permetre també en l'apartat individual ser el líder de rebots en la història de la franquícia amb 5.612 i tercer en punts amb 9.261, només superat per Conley i Gasol.

Randolph, dues vegades seleccionat al Partit de les Estrelles, porta 16 anys a la NBA i la temporada passada va acceptar el lloc de sisè jugador amb una gran aportació a l'equip després d'aconseguir 20 dobles-dobles, que el van deixar com a líder de la lliga en aquesta faceta del joc per a un servei.

Fins al moment, ni els Kings, el seu nou equip, on es troba l'exentrenador dels Grizzlies, Dave Joerger, ni la NBA han comentat sobre la detenció de Randolph.