Xavi Guirao (Figueres, 1987) és l'última incorporació del primer equip del CB Martorell per a la temporada 2017-2018 a la LEB Plata. El jugador, de 1,90 metres d'alçada, juga a la posició d'escorta i arriba procedent del Santfeliuenc, de Lliga EBA. Guirao va fer unes mitjanes de 16,3 punts (34% de 3), 3,1 rebots i 2,9 assistències en 28,9 minuts la temporada passada.

Guirao és graduat en Ciències de l'Activitat Física i Esport per la Universitat de Barcelona. Va viure a Nova York tres anys -dels 9 als 12- on va iniciar-se en el bàsquet. Després va traslladar-se a viure a Figueres i va jugar a la selecció catalana mini fent el pas per les categories inferiors del Girona, l'Adapaf i el CB Banyoles. La seva primera experiència en categoria sènior va ser el CB Cassenenc, seguit pel CN Sabadell, la UB Sabadell (LEB Plata), CB Girona (LEB Bronze), CB Tarragona (LEB Plata), CB Mollet (EBA), CB Clavijo Logronyo (LEB Or) i CB Santfeliuenc.

Amb l'arribada de Xavi Guirao es va descobrint el nou CB Martorell a LEB Plata, on té assegurada la continuïtat de Marc Bernadí, Deng Mayot i Albert Fusalba. Les altres dues incorporacions -com a jugadors vinculats amb el Bàsquet Manresa- són el base Dani Garcia, procedent del CB L'Hospitalet (LEB Plata) i, en el capítol de baixes, els blaus notindran Guillem Jou i Jordan Shako (ICL Manresa), Cristian Oliva (CB Castelldefels), Rubén Morales (CB Esparreguera), Adrià Retres (CB Cerdanyola), Àlex Hernández i Mario Fuentes (retirat).