L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va acollir ahir la presentació de la primera edició de la Copa Cor de Catalunya. Es tracta d'un torneig de categoria absoluta organitzat pel Futbol Club Joanenc i amb la col·laboració de la delegació del Bages-Berguedà-Cerdanya i de la botiga manresana Futbol Total, encarregada de confeccionar les samarretes i de dissenyar els trofeus de la competició.

Els conjunts participants seran el Jonanec, l'Atlètic Gironella, el Club de Futbol Solsona, la Unió Esportiva Avià, el Club Esportiu Berga i el Centre d'Esports Sallent, tots ells equips de Segona Catalana, a excepció del Joanenc, equip de Tercera. Els partits es disputaran a l'Estadi Municipal de Sant Joan de Vilatorrada, camp del club amfitrió.Una iniciativa de jugadors

El torneig va sorgir de la idea d'un dels jugadors del primer equip santjoanenc, Alberto Criado. «Amb el Sabadell havia disputat tornejos de format semblant i era una idea que perseguia des de fa temps», explica Criado. L'extrem santjoanenc destaca la gran predisposició dels clubs quan se'ls hi va fer la proposta. «És una setmana de pretemporada, tots els equips tenien programats amistosos i hem buscat la millor combinació per a tothom. Ningú a posat cap inconvenient, tot el contrari», diu Criado.

La competició engegarà dilluns vinent amb dos grups de tres equips. El primer dia es jugaran dos partits: l'equip local, el Joanenc, s'enfrontarà al Gironella a partir de les sis de la tarda, mentre que el segon partit serà entre el Solsona i Avià les vuit. A partir d'aquí, un partit cada dia a les vuit. Dimarts, Joanenc-Berga; dimecres, Solsona-Sallent; dijous, Avià-Sallent; i diumenge, la gran final que disputaran el primer de cada grup el dia 20 d'agost, també a les vuit del vespre. «És un torneig de pretemporada que servirà per agafar rodatge però també per mesurar forces entre els equips», assegurava el president del Joanenc, Francesc Pérez.

La presentació va estar presidida per l'alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, el directiu i delegat de la Federació Catalana de Futbol Bages-Berguedà-Cerdanya, Esteve Olivella, el president del Futbol Club Joanenc, Francesc Pérez, i el president del Club de Futbol Solsona, Joan Solé.

La idea de la directiva santjoanenca és perllongar aquest tipus de competició per als pròxims anys. «Ha tingut una gran acceptació entre els clubs i per això creiem que també serà un èxit entre els aficionats», deia Pérez.