El francès Ousmane Dembélé va ser sancionat ahir pel Borussia Dortmund després de no aparèixer a l'entrenament de l'equip. Una absència que va desfermar els rumors del seu possible fitxatge imminent pel Barça, fins que el club alemany va comunicar que havia rebutjat la primera oferta arribada des del Camp Nou.

«Ousmane Dembélé s'ho ha buscat conscientment i, per descomptat, el sancionarem», va dir el director esportiu del Dortmund, Michael Zorc, després que el seu jugador no es presentés a l'entrenament d'ahir.

De fet, va ser l'entrenador del conjunt alemany, Peter Bosz, qui va alertar en un primer moment de l'absència sense motiu aparent del davanter francès: «No sabem on és. No ha vingut aquest matí. Hi hem intentat contactar, però no hem pogut».

La seva absència va desfermar una sèrie d'informacions, entre elles, les del diari francès L'Equipe, que donava per imminent el seu fitxatge pel Barça i, fins i tot, que se l'esperava a la capital catalana ahir mateix.

Carta als accionistes

Finalment, el club alemany va informar en un comunicat dirigit al seu accionariat que havia rebutjat una primera oferta blaugrana pel seu futbolista i que, com que el Barça no n'havia presentat cap altra, «actualment és poc probable» que es produís el traspàs.

«Representants del FC Barcelona han presentat una oferta que no es correspon amb l'extraordinari rendiment i valor del jugador i que no és d'acord amb la situació econòmica del mercat europeu de fitxatges», va apuntar el text emès pel Dortmund. L'oferta va ser rebutjada, va informar el club alemany i, «atès que no hi ha una altra oferta diferent del FC Barcelona», no es pot comptar amb un traspàs del jugador.

El jugador va acaparar ja l'atenció dels mitjans de comuncació en la cita que va convocar el Borussia Dortmund per a la primera foto oficial de l'equip per a la pròxima temporada.

La seva absència ahir va derivar en una sanció -ha quedat suspès fins després del partit de la Copa alemanya de demà- i va desfermar noves especulacions als mitjans al voltant de l'oferta rebutjada. La revista esportiva alemanya Kicker havia afirmat aquesta setmana que el Dortmund demanava 120 milions d'euros per ell. A aquestes informacions en van seguir d'altres en les quals s'assegurava que una delegació barcelonista era a Dortmund negociant el fitxatge del francès.

El recanvi de Neymar

Des que es va tancar el fitxatge del brasiler Neymar pel PSG, i es va conèixer l'interès del Barça per Dembélé, han circulat múltiples versions sobre la xifra amb les quals el Dortmund podria deixar marxar el jugador, que té contracte fins al 2021.

En un primer moment es va dir que «per seure a negociar» es necessitava partir d'una oferta de 100 milions d'euros que, no obstant això, posteriorment el director administratiu del Dortmund, Hans Joachim Watzke, va dir que no seria suficient.

Watzke, a més, va explicar que en un possible traspàs havia de tenir-se en compte no només els diners que s'ingressaria sinó també l'evolució del club en els pròxims quatre o cinc anys.

Si el Barça acceptés el preu que, segons el Kicker, ha posat el DortBorussia Dortmund a Dembélé (120 milions d'euros), el francès es convertiria en el segon fitxatge més car de la història, després de Neymar, per qui el PSG ha pagat els 222 milions d'euros de la seva clàusula de rescissió.