Les autoritats mexicanes desconeixien la perillositat de Raúl Flores Hernández, el narcotraficant relacionat amb el futbolista Rafa Márquez i que avui ha estat traslladat a un penal de màxima seguretat.

Márquez, acusat pels Estats Units de «testaferro» de Raúl Flores, més conegut com «El Chapo» Guzmán, va negar la seva vinculació amb cap grup narcotraficat i va assegurar que intentarà aclarir les acusacions formulades des del govern nord-americà. «Així com he afrontat la meva carrera com a professional, avui dia, en el meu partit més difícil, intentaré solucionar tot això quan pugi i sent el Rafa Márquez que tots coneixen», explicava l'exblaugrana.

El defensa de la selecció mexicana va expressar que comprenia molt bé la situació jurídica en la qual es trobava, la mateixa que pretén aclarir amb el suport dels seus advocats. «Nego tot tipus de relació amb organitzacions criminals tal com s'ha confirmat en diverses notes periodístiques», manifestava Márquez.

El Departament del Tresor dels Estats Units va assegurar que la relació de Márquez amb el narcotraficant és molt llarga, d'uns vint anys aproximadament. Per la seva banda, el jugador, de 38 anys d'edat, demanava respecte per a la seva família per poder fer front a una situació que «no és normal, a una situació difícil».

En la seva declaració, el mexicà agraïa els missatges de suport i confessava als seus seguidors que «no els decebré».