El Betis va anunciar dijous a la nit el fitxatge del base Donnie McGrath, la seva sisena incorporació de l'estiu. Però aquesta, a diferència de les anteriors, fetes quan el club creia que jugaria a la LEB Or, era obvi que estava pensada per competir a l'ACB.

McGrath és un base amb experiència a la lliga Endesa, on va jugar la temporada 2015-16 amb la samarreta de l'Obradoiro. Un debut a l'ACB que s'hauria pogut produir un any abans, quan va fitxar pel Manresa. Però la seva estada al Nou Congost va ser fugaç: no va arribar ni a entrenar-se amb els seus nous companys.

Fitxat per pal·liar les baixes per lesió de Peppe Poeta i Álex Hernández, els bases d'aleshores, McGrath va arribar al Congost per posar-se a les ordres de Pedro Martínez i tal com va aterrar va marxar. Tres dies després de comprometre's amb el Manresa, va rebre una oferta de l'Anadolu Efes, equip d'Eurolliga, i va pagar la seva clàusula per trencar el contracte amb el club del Bages.

Després d'aquella temporada a Turquia, McGrath va tornar-se a comprometre amb un equip ACB, l'Obradoiro, on va jugar tota la temporada. I el curs passat el va començar a la lliga de desenvolupament de la NBA abans de fitxar per l'AEK d'Atenes.

Ara, McGrath, de 33 anys, torna a la lliga ACB per jugar amb el Betis, que ja ha confirmat que els fitxatges que havia fet aquest estiu per a la LEB Or es mantenen a la plantilla: els bases Josep Franch i Mikel Uriz, els ales Jordan Swing i Saúl Blanco, i l'ala pivot Iván Cruz. A més, continua a Sevilla l'exmanresà Alfonso Sánchez.

Tots ells seran a les odres d'Alejandro Martínez, el tècnic que no va poder evitar el descens de l'equip i amb qui el club confiava per dirigir l'equip a la LEB Or. Però, de cop, un dels equips cridats a competir amb l'ICL Manresa per l'ascens ha vist com recuperava als despatxos la categories que volia guanyar-se a la pista.