L'entrenador del Manchester City, el santpedorenc Pep Guardiola, va criticar l'actual mercat de fitxatges, que considera «insostenible», i va assegurar que «tard o d'hora acabarà». Però tot i això, va prometre més reforços abans del tancament, el 31 d'agost.

Guardiola, que afronta la seva segona temporada a l'Etihad Stadium, ha gastat en futbolistes prop de 390 milions de lliures en els últims 12 mesos, 200 milions d'ells en el present mercat. El City ha pagat més de 100 milions de lliures en dos laterals, l'anglès Kyle Walker, arribat del Tottenham Hotspur, i el francès Benjamin Mendy, procedent del Mònaco.

Guardiola, però, es va mostrar sorprès per la quantitat pagada pel París Saint-Germain pel brasiler Neymar (222 milions d'euros), tot i que no va valorar si el traspàs és car. «Ja veurem què passa», va dir abans d'afirmar que el mercat actual no pot seguir gaire temps amb aquestes xifres multimilionàries de traspassos.

«Crec que és insostenible. Tard o d'hora això s'haurà d'acabar», va dir Guardiola. «Per exemple, espero que l'any que ve jo segueixi aquí i que no gastem tant com hem gastat aquest estiu. Teníem sis futbolistes que acaben contracte, i en els últims sis o set anys el City no va fitxar laterals. Vam haver de fitxar perquè no en teníem. El mercat és exigent per a tots, no només per al nostre equip», va subratllar el bagenc.

«Tot va començar amb el fitxatge de Cristiano Ronaldo pel Reial Madrid per 80 milions de lliures, i després el de Bale per 85 milions. I a partir d'aquí tot va ser més car. Ara ha passat el de Neymar, però això s'ha d'acabar, és insostenible»,va prosseguir.

No obstant això, Pep, que va atendre els mitjans abans del seu debut avui a la Premier League davant del recent ascendit Brighton, va recordar que «encara queden 20 dies» de mercat i que espera veure cares noves. «Però en els propers tres o quatre anys el City fitxarà un, dos o, potser, tres jugadors. Però no el que ha passat aquest estiu», va explicar.