Cinc corredors de l'equip igualadí del GasxSatanàs van participar en la dotzena Duatló de muntanya els Pallaresos, a Tarragona. El millor classificat del grup va ser el també igualadí Albert Torres, qui es va imposar en la categoria de veterans i va quedar segon en l'absoluta. Per la seva banda, Javi Sánchez i Santi Estebanell van ser primer i tercer, respectivament, en la categoria Veterans 50.

La prova, organitzada per Nil Travel, consistia a fer un recorregut de quatre quilòmetres cor-rent, setze en BTT i dos i mig cor-rent a peu.

En finalitzar la prova, Albert Torres va explicar que «estava una mica cansat de l'exigent cursa de BTT de Tragó de Segre, on vam córrer a 38 graus. A més, el recor-regut era molt exigent. Els presagis no eren gaire bons». En aquest sentit, l'igualadí reconeixia que havia sortit molt conservador a la cursa, però a mesura que avançava la prova s'anava trobant més còmode i als últims 500?m va esprintar per ser el millor veterà.

L'altre primer classificat en veterà de 50, Javi Sánchez, explicava que «la temperatura era més que acceptable i personalment estava motivat estrenant l'equipament del meu equip i per córrer en un ter-reny que és el meu».

«De sortida, al primer tram em col·loco darrere el meu company Keppens, i els primers quilòmetres els aguanto prou bé, recuperant posicions. Però en els últims dos quilòmetres perdo una mica el ritme i acabo la primera transició a quatre minuts del primer», explicava Sánchez. Després d'un primer tram complicat, Sánchez va agafar bon ritme amb la bicicleta i va començar a remuntar.

Tot i això, reconeixia que va arribar a la segona part de la cursa «amb ganes d'acabar, quan vaig acabar el tram de BTT i em vaig asseure cansat a cordar-me les vambes, fins que sento l'Albert, que ja havia acabat i m'esperona a crits perquè comenci a córrer. Encara sort que em vaig activar perquè el primer quilòmetre era mortal i ja després vaig arribar amb el que tenia», assegurava Sánchez.

Pel que fa a la resta de resultats, en categoria absoluta el vencedor va ser Robert Fidalgo, segon, Albert Torres, i tercer, Daniel Ramià. Altres corredors del GasxSatanàs van tenir una bona participació en categoria absoluta. Per exemple, Andy Keppens va ser cinquè , Javi Sánchez, sisè, i Santi Estebanell, onzè. Aquest últim també va pujar al podi en tercera posició de la categoria Veterans de 40 anys.