La catalana Mireia Belmonte va tancar la seva participació en la Copa del Món d'Eindhoven amb un espectacular rècord del món en piscina curta de 400 metres estils. D'aquesta manera, la de Badalona ha posat punt final a un exitós estiu amb una marca de 4:18,94, registrada per davant de la millor en aquesta prova, l'hongaresa Katinka Hosszú.

Belmonte va trencar el rècord que tenia Hosszu des del 2015 per tancar de manera triomfal el seu pas per la Copa del Món d'Eindhoven. En aquesta competició, la catalana ha aconseguit tres medalles d'or després de les acumulades el dia anterior en el 400 lliure i el 200 papallona.

La catalana es va mostrar molt forta en la primera meitat de la prova davant una Hosszú que va pagar l'esforç acumulat durant tot l'estiu. Mireia va aguantar molt bé en papallona i esquena, en els quals va cedir menys de tres segons. Un gran primer tram de braça va permetre a la de Badalona trepitjar els talons a Hosszú, qui va començar a enfonsar-se i va acabar cedint en el següent llarg. Així, en crol, la lluita de Belmonte ja era contra ella mateixa i contra la marca aconseguida per l'hongaresa fa dos anys.

D'aquesta manera, Belmonte aconsegueix el vuitè rècord del món de la seva carrera, tots ells en piscina curta, i el tercer en els 400 metres estils.