El brasiler Paulinho és a prop de convertir-se en el tercer reforç del Barça d'aquest estiu, després del fitxatge del lateral portuguès Semedo i de la respesca de l'extrem gironí Gerard Deulofeu. El Daily Mail britànic va ser el primer mitjà en informar del pressumpte acord per Paulinho. I, a poc a poc, la resta de mitjans esportius catalans van anar confirmant que la seva arribada era a punt de tancar-se.

Paulinho, de 29 anys, aterraria al Camp Nou després que el Barça pagui uns 40 milions d'euros al Guangzhou Evergrande xinès, el club on ha militat des que va abandonar el Tottenham, el 2015. Abans, l'internacional brasiler havia jugat al Corinthians durant tres temporades.

Si l'acord s'acaba tancant en les properes hores, és probable que Paulinho viatgi demà mateix cap a Barcelona per ultimar el seu fitxatge i ser presentat, segons apuntava Mundo Deportivo.

L'arribada de Paulinho, que s'hauria rebaixat el sou que cobra a la Xina per anar al Barça, poblaria encara més el mig del camp del blaugrana, on hi ha fins a vuit futbolistes: Busquets, Rakitic, Iniesta, Sergi Roberto i André Gomes, a més de Rafinha, Denis Suárez i Arda Turan, que poden actuar tant d'interior com d'extrem. A més, aquest estiu han jugat amb el primer equip Sergi Samper, que ha tornat després de la cessió al Granada, i Carles Aleñá, que en principi tindrà fitxa del filial.

Fa un mes, el secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, ja va admetre que el club buscava un jugador polivalent per al mig del camp. Un perfil al qual podria respondre Paulinho. «Seria convenient que fos un jugador que pogués jugar a les tres posicions. Per la dreta, per l'esquerra o pel mig. Si juga només en una posició dificulta els seus minuts a l'equip i és necessari que hi hagi jugadors que puguin jugar en moltes posicions», va dir aleshores.