La primera jornada de la Premier League 2017-18 va estar plena d'emoció, gols i sorpreses. El Manchester City de Pep Guardiola va fer els deures davant el Brighton (0-2) gràcies als gols de Sergio Agüero i del defensa local Lewis Dunk en pròpia porteria. L'equip del tècnic santpedorenc, que tan sols va disposar d'ocasions en una fluixa primera part, va sentenciar el matx en només cinc minuts, en els quals va aprofitar dues errades per endur-se els tres punts.

Després de resistir a la primera part, el Brighton va cedir al talent ofensiu dels visitants al segon temps. El primer gol va arribar després d'una bona recuperació del belga De Bruyne, que va combinar amb David Silva i aquest li va cedir a Agüero, que no va fallar davant la sortida del porter Ryan.

La gran decepció de la jornada, la va protagonitzar el Chelsea d'Antonio Conte. Els campions de l'anterior edició de la Premier van caure estrepitosament en el seu debut a casa contra el Burnley (2-3). Els londinencs van jugar més de 75 minuts amb desavantatge numèrica i van acabar el partit amb nou jugadors després de l'expulsió de Cahill i Cesc Fàbregas.

Sam Vokes, als minuts 24 i 43, i Stephen Ward, al 39, van silenciar Stamford Bridge a la primera part. L'entrada d'Álvaro Morata al minut 59 va agitar el partit i va donar esperances als d'Antonio Conte. L'ex del Reial Madrid, el fitxatge més car de la història del club, va marcar de cap al minut 69 i després, al 88, va assistir també amb el cap perquè David Luiz fes el 3-2. Tot i la reacció local, el Chelsea jugava amb nou futbolistes i no trobava la manera d'aconseguir l'empat. Marcos Alonso va tenir a les seves botes l'empat en l'última jugada del partit, però no la va saber materialitzar.

El Liverpool, sense Coutinho

D'altra banda, el Liverpool, sense el seu jugador estrella, Coutinho, va empatar al camp del Watford (3-3). Els de Jürgen Klopp van perdre els tres punts al temps de descompte, quan Miguel Britos emva empatar el partit després d'una jugada desafortunada. Els reds van fer un partit amb alts i baixos davant un rival que va anar perdent intensitat a mesura que avançaven els minuts.

Pel que fa a la resta de la jornada, el Huddersfield Town, recent ascendit, va assaltar el camp del Crystal Palace (0-3) i és el primer líder de la Premier League. L'Everton no va fallar després de guanyar per la mínima l'Stoke City (0-1). Un altre vencedor va ser el West Bromwich, que va guanyar el Bournemotuh per 1-0, mentre que el Southampton va empatar amb el Swansea City (0-0). Avui es disputaran el Newcastle-Tottenham (14.30?h) i el Manchester United-West Ham (17.00 h), partits que tancaran la jornada